Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 76
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477072
Прогноз погоди
У Житомирі відбулась благодійна акція для дітей та молодих людей, хворих на фенілкетонурію
19 грудня 2013 року 11:55

18 грудня 2013 року в Житомирській обласній бібліотеці для дітей відбулась соціальна акція до Дня Святого Миколая для дітей та молодих людей, хворих на фенілкетонурію, за сприяння та участі Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також Житомирського  агротехнічного коледжу.

Студенти-волонтери Житомирського  агротехнічного коледжу підготували для дітей святкову виставу «Іди до нас, Святий Миколай».

Після чого хворим дітям та молодим людям на фенілкетонурію організатори вручили подарунки – фруктові набори.

Як повідомила директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, в Житомирі проживає 18 дітей та молодих людей, хворих на фенілкетонурію, а в області – близько 40 дітей.

«Це перший загальноміський захід до Дня Святого Миколая. Подарунки для діток із такою хворобою відрізняються від подарунків, які одержують здорові діти. Адже їм не можна вживати ті продукти, що можуть вживати інші. Другий рік поспіль організовувати свято для дітей допомагають активісти Житомирського агротехнологічного коледжу», – зазначила Ольга Юрченко.

Ольга Іванівна побажала малечі, молоді та їхнім батькам терпіння, здоров’я та благополуччя.

Крім того, маленькі житомиряни одержали дитячі журнали, які їм вручила заступник директора Житомирської обласної бібліотеки для дітей з наукової роботи Лариса Мозгова.

Життєрадісному Олежці 5 років. На захід до Дня Святого Миколая прийшов разом із мамою Людмилою Козловською. Хлопчик розповів, на вихідних разом із мамою любить грати у футбол.

«Життя Олежки таке ж, як і у звичайної дитини, але відрізняється тим, що йому потрібна спеціальна харчувальна дієта. Для нього готую усе окремо, в основному, страви з овочів. Спочатку було важко, але зараз легше», – зазначила мама Людмила Козловська. Також Людмила Станіславівна подякувала за організацію свята і висловила побажання, щоб державні програми підтримки таких дітей діяли до повноліття, а тим, хто найбільше цього потребує допомога надавалась упродовж усього життя.

Довідка:

Фенілкетонурія – складне захворювання, під час якого хворі не можуть вживати звичайну білкову їжу, до складу якої входить фенілаланін (м’ясо, риба, молоко, солодощі, сир та ін.). Тому їх лікувальне харчування дуже обмежене і специфічне, потребує значних фінансових витрат. За умови відсутності лікування, хвороба призводить до розумової відсталості.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare