Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464672
Прогноз погоди
Житомиряни з особливими потребами одержали подяки, грошові винагороди та подарунки від міського голови
3 грудня 2013 року 16:04

Людям із особливими потребами, зокрема, активістам організацій, які представляють інтереси таких людей, а також іншим працівникам вручила подяки, грошові винагороди та подарунки від імені Житомирського міського голови його заступник Наталія Леонченко 3 грудня 2013 року в Палаці культури м. Житомира.

Також з нагоди Міжнародного дня інваліда, який в Україні відзначають щорічно 3 грудня, в Житомирському Палаці культури відбулась виставка кращих творів та виробів художньо-прикладного мистецтва людей з обмеженими фізичними можливостями, а також урочистий концерт за участі творчих колективів міста.

«З кожним роком в місті набуває обертів робота зі створення сприятливих умов для людей з особливими потребами. На сьогоднішній день при виконанні капітального ремонту доріг обов’язково понижується висота тротуарів. Тільки цього року зроблено близько 40 понижених тротуарів. Вже другий рік поспіль діє Центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів. Саме соціальної, адже до цього увагу звертали на фізичну допомогу. У Центрі створені всі умови для роботи та відповідного обслуговування. Люди тут не лише лікуються, але й проводять своє дозвілля. До своєї роботи ми долучаємо громадські організації, що працюють із людьми, які відносяться до категорії людей з обмеженими можливостями. Звісно, хотілося б робити для таких людей більше, але головне – поставити собі мету і розвивати цей напрямок роботи та вирішувати проблеми спільно», – зазначила заступник.

Також, на думку Наталії Петрівни, назву «Міжнародний день інвалідів» використовувати недоцільно. «Це люди з особливими потребами, можливо, люди з обмеженими фізичними можливостями, але насамперед це люди, які є громадянами України, сформованими особистостями, які хочуть брати участь у громадському житті, хочуть працювати і доводять це», – зазначає Наталія Леонченко.

 Управління по зв'язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове