Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5569
візитів всього: 493636
Прогноз погоди
Обласні депутати підтримали розпорядження Сергія Рижука щодо спрямування 9,4 млн.грн. на ТТУ
19 вересня 2013 року 11:44

Сьогодні, 19 вересня 2013 року, депутати обласної ради підтримали розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Рижука щодо перерозподілу державної субвенції та спрямування 9,437 млн.грн. на житомирське ТТУ.

Не зважаючи на дискусії у сесійній зали, за таке рішення проголосували 58 депутатів обласної ради.

Міський голова Житомира Володимир Дебой під час сесії наголосив, що таким чином ЖТТУ наблизиться до середньодержавного показника обсяг субвенції для міста – 48% від обласної. Досі трамвайно-тролейбусне управління мало лише 30% відшкодування, тоді як трамвайно-тролейбусні управління по інших містах – понад 50%.

Мер Житомира Володимир Дебой також акцентував увагу на необхідності зменшення кількості приміських маршрутів, які на 80% дублюють міські та виступив із пропозицією не проводити конкурс ще на 10 приміських маршрутів.

«За нашу каденцію ми не збільшили кількість автобусних маршрутів по місту. Натомість ми зняли 7 маршрутів та 58 автобусів», – сказав керівник міста.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук підтримав пропозиції міського голови: «Наше рішення може бути ще одним потужним кроком для розвитку ТТУ. Ми маємо дослухатися до міського голови і без участі міста не проводити жодного конкурсу перевізників».

Нагадаємо, за останні 3 роки із міського бюджету на ТТУ спрямовано понад 45 млн.грн. та 10 млн.грн. із обласного бюджету. Практично за 2 роки погашено 13,6 млн.грн. кредиту ТТУ, який був ярмом для підприємства з 2006 року та до 2010 року взагалі не погашався. Лише на відсотках по кредиту місто втратило понад 15 млн.грн.

Нині ж житомирське трамвайно-тролейбусне управління робить усе можливе, аби збитки були якомога меншими. За підтримки обласної та міської влади підприємство отримало 5 вінницьких трамваїв, 5 тролейбусів безкоштовно із м. Києва. За минулі 2 роки ТТУ власними силами зібрало 4 тролейбуси із запчастин та нині працює ще над двома.

Мер Житомира Володимир Дебой підкреслив: якби не вжиті заходи, сьогодні ТТУ мало б не 10, а 20 млн.грн. заборгованості.

Сьогодні КП «ЖТТУ» є найбільшим в області соціальним перевізником, який забезпечує 80% перевезень пільгових категорій громадян. Починаючи з 2004 року ТТУ сплатило понад 110 млн.грн. податків, тоді як із державного бюджету отримало 90 млн.грн. субвенції. Одне ТТУ сплачує і нині податків більше, ніж усі перевізники області разом.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare