Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5578
візитів всього: 490688
Прогноз погоди
Приписом служб держсанепідемстанції тимчасово заборонено функціонування міських пляжів
31 липня 2013 року 11:48

За результатами санітарно-епідеміологічних досліджень якості води поверхневих водойм, відібраної фахівцями Житомирського міськрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» з річки Тетерів на дитячому та дорослому пляжах виявлено, що вода не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам за мікробіологічними показниками. Тому тимчасово заборонено функціонування міських пляжів та рекомендовано вжити відповідні заходи щодо поліпшення якості води.

Комісія у складі представників виконавчих органів міської ради, КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» 30 липня 2013 року провела обстеження території лівого берега та прибережної смуги річки Тетерів. Скидів забруднюючих речовин не встановлено. Разом з тим, виявлено явища природного характеру, пов’язані з підвищенням температури повітря, а саме цвітіння водорості та їх загнивання у стоячій воді, що впливає на стан та якість води в районі пляжів.

Дирекцією парку з метою покращення ситуації проведено низку заходів з очищення території пляжів, що прилягають до води та очищено русло річки в районі дитячого та дорослого пляжів.

Враховуючи проведені роботи та зміну погодних умов, за даними Гідрометеослужби можливість дощів, є звернення до служби Держсанепідемстанції щодо повторного проведення аналізу води найближчим часом з метою визначення можливості використання пляжів.

 

 

Управління по звязках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare