Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464345
Прогноз погоди
У Житомирі пройшов масштабний найбільший за останні роки суботник
20 квітня 2013 року 18:18

20 квітня 2013 року в День довкілля у Житомирі пройшов масштабний загальноміський суботник.

Керівництво області та міста, працівники житлово-комунальної галузі, виконавчих органів, бюджетних установ, представники політичних партій, всі небайдужі житомиряни долучилися до прибирання міста.

Понад тисяча бажаючих взяти участь у суботнику житомирян, у тому числі за активної участі Партії регіонів, перед початком прибирання визначених територій зібралися на майдані ім. С.П. Корольова. До населення вийшли та подякували за підтримку ініціативи Житомирський міський голова Володимир Дебой, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, голова Ради старійшин м. Житомира Валентин Острожинський.

Мер Житомира Володимир Дебой підкреслив, що понад 7 тис. житомирян вже долучилися до прибирання міста під час кількох попередніх суботників. За цей час із вулиць та провулків Житомира вивезено 12 тис. тонн сміття (а це – понад 200 вагонів), 3 тис. кв.м. дорожнього змету. Обкопано, кроновано і побілено близько 1 тис.дерев, ще 400 нових дерев висаджено у Житомирі.

"Ми закладаємо створення нових скверів у місті по вул. Старовільській та на розі вулиць Котовського - Шелушкова. Ми продовжуємо відновлювати та розбудовувати наше місто. Я щиро вдячний всім, хто сьогодні прийшов, аби зробити Житомир кращим", – звернувся до житомирян на майдані ім. С.П. Корольова Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук подякував людям, які вийшли із гарним настроєм у вихідний день на аполітичну акцію, аби разом висадити дерева та квіти, очистити сквери та парки, зробити місто кращим. "Я за 20 років незалежності не пригадую подібного до сьогоднішнього заходу – аполітичного, мирного, доброго зібрання. Приємно бачити людей із гарним настроєм, до яких сьогодні приєднаються десятки тисяч населення. Переконаний: всі, хто прийшов сьогодні на майдан – добрі та щирі люди, які готові зробити своє місто чистішим і кращим", – сказав губернатор Житомирщини.

Голова Ради старійшин м. Житомира Валентин Острожинський звернувся до молоді: "Ви – господарі цього міста, його майбутнє. Наше місто особливе: місто трударів, високих технологій, місто прекрасне. Сьогодні започатковано гарну акцію – соціальну і водночас духовну. Ми маємо зробити із такого свята повсякденну роботу. Насолоджуйтеся та зберігайте красу нашого міста! Виховуйте у цій красі наших дітей, наше майбутнє. Головне – ви маєте гордитися нашим містом".

Сьогодні, крім Житомира, організовані суботники проходять і в інших населених пунктах області. Про це наголосив голова обласної ради Йосип Запаловський. "Ми повинні докласти максимум зусиль, щоб наш житомирський дім виглядав достойно. Я впевнений, що сьогодні всі мешканці вийдуть на вулицю та наведуть лад біля будинків, у парках та скверах", – сказав Йосип Запаловський.

Після збору на майдані ім. С.П. Корольова всі учасники добровільного суботника вирушили на закріплені території для прибирання міста, висадки дерев у скверах, парках, пам’ятних місцях, озеленення та уквітчання Житомира. Безпосередньо на місцях до загальноміського суботника долучалися ще тисячі житомирян.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове