Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 51
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464537
Прогноз погоди
Житомир відзначає День космонавтики. ФОТО
12 квітня 2013 року 11:04

 

52 річницю від першого польоту людини в космос відзначає сьогодні, 12 квітня 2013 року, увесь світ.

Урочисте покладання квітів до пам’ятника С.П. Корольова за участю керівництва області та міста, громадськості відбулося цього дня й у Житомирі – колисці космонавтики.

Про зв'язок Житомира і космічної галузі говорять керівництво міста  й області:

Житомирський міський голова Володимир Дебой: «Сергій Павлович Корольов – це справжній геній, геній житомирський, який бачив розвиток космічної галузі на багато років уперед. Ми пишаємося нашим земляком. Це наша гордість назавжди».

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук: «Упродовж року ми маємо багато календарних свят, і всі вони визначні. А от День космонавтики – це найбільш житомирське свято. І всі ми цим гордимося».

Голова обласної ради Йосип Запаловський: «День авіації і космонавтики відзначає увесь світ. Житомир найбільш причетний до цього свята, адже народився у нас геніальний конструктор – Сергій Павлович Корольов. Приємно, що у 1970 році в місті відкрито музей космонавтики – єдиний на теренах України та колишнього СРСР».

 

Довідково:

Рішенням Міжнародної авіаційної федерації  12 квітня відзначається як Всесвітній день авіації та космонавтики.

У цей день, 12 квітня 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восход» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин. Цього дня відбулася подія, яка змінила світ.

До цієї визначальної світового масштабу події причетний житомирянин – Сергій Павлович Корольов, ракета якого вперше вивела людину в космос.

С.П. Корольов – Академік АН СРСР . Конструктор перших штучних супутників Землі і космічних кораблів. 7 років  відбув у ГУЛАЗІ, де разом з іншими вченими був примушений займатися розробкою балістичних та геофізичних ракет. Після звільнення очолив радянську ракетну програму. Під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, відбувся перший політ людини в космос.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове