Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 464472
Прогноз погоди
«В першу чергу реагуємо на ті виклики, де є підтопленні будинки», - Микола Дідківський.
5 квітня 2013 року 14:13

 

Оперативний штаб з координації дій органів управління та сил на період проходження повені протягом останніх днів працює в посиленому режимі. На сьогодні рятувальниками заплановано роботи по відкачці води за 5 адресами, де ситуація критична.

«Слід розуміти, що на виклик громадян приїздять спеціалісти, які оцінюють складність ситуації, якщо необхідно терміново проводити роботи, то одразу виїздить бригада. У випадку коли підтоплення незначне, то ліквідовувати його будуть, коли з’явиться вільна бригада», - повідомив начальник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

Станом на 12.00 год. сьогодні надійшло 10 нових повідомлень про випадки підтоплення, куди були відправленні спеціалісти для їх обстеження. Вже п’яту добу підпорядковані підрозділи відділу цивільного захисту в місті Житомира надають допомогу громадянам у боротьбі із підтопленням територій. За однією адресою доводиться виїзджати по декілька разів, адже рівень води постійно відновлюється.

Відкачування води пожежниками проходить цілодобово, тому що наявні засоби (довгі пожежні рукави) дозволяють відкачувати воду на відстань 100-150 метрів.

Більшість звернень жителів міста пов’язана з порушенням умов водовідведення власниками приватних садиб – несанкціоноване будівництво,  бездіяльність, засмічення та неналежне утримання мережі водовідведення.

Тому ще раз звертаємось до житомирян, які проживають у приватному секторі та знаходяться у зоні потенційного підтоплення утримувати належним чином мережі водовідведення.

 

Для прийняття звернень населення в місті цілодобово діє диспетчерська служба за тел. (0412) 48-14-81 або 15-80, та чергує оперативна група і аварійні бригади.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове