Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477220
Прогноз погоди
Дозвільний центр звітує на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради
3 квітня 2013 року 16:22

 

Дозвільний центр департаменту економічного розвитку міської ради прозвітував про свою роботу під час засідання виконавчого комітету 3 квітня 2013 року.

Дозвільний центр було створено у січні 2006 року, а вже у 2011 році підписано угоду між міською радою та облдержадміністрацією щодо тимчасової видачі регіональними дозвільними органами документів дозвільного характеру через дозвільний центр міської ради. Робітники дозвільного центру налагодили співпрацю з 13 регіональними дозвільними органами, розробили регламент відповідних дозвільних документів, підготували робочі місця для уповноважених представників і затвердили графік їх прийому.

У дозвільному центрі представники місцевих, регіональних дозвільних органів і державні адміністратори діють за принципом організаційної єдності щодо видачі документів дозвільного характеру, переоформлення, видачі їх дублікатів та анулювання.

Законом України «Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» затверджено 143 дозвільних документи, що видаються через дозвільні центри.

«У 2012 році дозвільний центр видавав 50 видів документів дозвільного характеру, що на 27 видів більше, ніж у 2011 році. Була налагоджена співпраця з 20 дозвільними органами. З них 13 – регіональні, які здійснюють видачу документів дозвільного характеру в області», – зазначила завідуюча сектором дозвільного центру департаменту економічного розвитку міської ради Сюзанна Галецька.

До роботи в дозвільному центрі залучені, зокрема, такі регіональні дозвільні органи: Житомирське обласне управління водних ресурсів, Управління державною автомобільною інспекцією в Житомирській області, Державне управління охорони навколишнього природного середовища. Серед місцевих органів – Управління ветеринарної медицини, ДП «Житомирське лісове господарство».

За 2012 рік до дозвільного центру надійшло у 5 разів більше звернень, ніж за попередній рік – 7 172 звернення, видано 6 500 документів дозвільного характеру, зареєстровано 13 декларацій і надано 193 відмови. Порівнюючи з попередніми роками, кількість відмов у співвідношенні з кількістю зареєстрованих заяв зменшилася і становить 2,6% від усіх розглянутих заяв. Половина з наданих відмов – це відмови у розміщення зовнішньої реклами.

Дозвільні органи обслуговують близько 40% від суб’єктів господарювання міста Житомира. Майже 60% обсягу загальної роботи приділяється наданню послуг підприємцям Житомирської області. Найбільшу кількість звернень було зареєстровано до Головного управління держсанепідемслужби у Житомирській області.

З прийняттям Закону України «Про адміністративні послуги» дозвільний центр стане складовою частиною Центру надання адміністративних послуг. Тому наразі ведеться розроблення інформаційно-технологічних карток, які спростять процедуру оформлення заяв.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare