Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5579
візитів всього: 492335
Прогноз погоди
Прагматизм і конкретне вирішення питань – це те, що об’єднує швейцарців і житомирян
14 березня 2013 року 19:49

 

 

Пан Крістіан Шьоненберг разом з дружиною Барбарою Цендер Шьоненберг, представниками посольства і Швейцарського бюро співробітництва та розвитку здійснили візит ввічливості в Житомир. До складу делегації увійшли також генеральний директор ДП «Євроголд Індестріз Лтд» Тобіас Гроліч Розенвідж та директор представництва компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ» в Україні В.Шафранський.

Міський голова Володимир Дебой привітав гостей та коротко представив Житомир як головне місто області, промисловий, інтелектуальний центр з більш, ніж тисячолітньою історією, яке з давніх часів населяють люди різних національностей та вірувань. Житомир впевнено став на шлях впровадження енергоефективності, енергозбереження та реконструкції комунального господарства.

Володимир Дебой повідомив, що за останні два роки Житомир пройшов шлях від обґрунтування необхідності до конкретних кроків з реалізації проектів з модернізації теплових мереж міста. Зокрема, вже підписано договір про залучення кредитних коштів з ЄБРР. Йде співпраця з міжнародною фінансовою корпорацією НЕФКО по залученню коштів для заміни ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні ліхтарі, для утеплення фасадів дитячих садків, шкіл. Ці проекти сприяють енергозбереженню, охороні та чистоті довкілля й екологічній безпеці. Також розпочата співпраця з Швейцарським бюро співробітництва з впровадження проектів в напрямку теплозбереження в «Теплокомуненерго». Реалізація цих проектів є важливим завданням в найближчий час. Інвестиції у ці проекти є ефективними, оскільки є швидкоокупними.

У місті є підприємства, які мають швейцарські інвестиції. Станом на 01.01.2013 року вони склали 17,5 млн. дол. США. «Зокрема, - відзначив Володимир Дебой – підприємство «Євроголд», яке очолює Тобіас Гроліч славить наше місто своєю продукцією, є сумлінним платником податків і меценатом в багатьох добрих справах». Крім того, у місті є підприємства, які працюють прозоро і є соціально відповідальними. Серед них ТОВ «Фешен груп», ДП «Моді тал», ТОВ «Жерок-Альфа», ТОВ «Дамаск» та інші.

Посол Швейцарії пан Крістіан Шьоненберг відзначив, що між Житомиром та Швейцарією є багато подібного, зокрема національне та релігійне розмаїття, пріоритетне вирішення питань енергоефективності та енергозбереження. У нашому технічному співробітництві з Україною ми робимо один з головних акцентів саме на цьому питанні. «Між нами існує ще одна подібність, яку ми дуже цінуємо. Вона полягає у вашому  прагматичному підході, у   конкретній постановці питання і шляхах його вирішення, що є характерною рисою швейцарців, - зазначив Посол Крістіан Шьоненберг.

До складу швейцарської делегації увійшли також керівники підприємств, серед яких Віктор Шафранський, директор представництва компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ» в Україні, яка є однією з найбільших фармацевтичних фірм світу. До того ж Віктор Шафранський уродженець Житомира. Ним була анонсована пропозиція щодо співпраці в напрямку проведення інформаційної кампанії соціального спрямування на попередження серцево-судинних захворювань, гіпертонічної хвороби, онкозахворювань. Після консультацій з Міністерством охорони здоров’я України Житомирська область стала учасницею пілотного проекту, який після підписання відповідного меморандуму буде реалізовуватись.

Міський голова Володимир Дебой зауважив, що сьогоднішня зустріч сприяла розвиткові відносин, додавши до інвестування у місто, співпрацю з Швейцарським бюро співробітництва та реалізацію пілотного проекту, спрямованого на збереження здоров’я нашого населення.

 

Управління по звязках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare