Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5587
візитів всього: 490086
Прогноз погоди
Відбулось засідання міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення
21 лютого 2013 року 09:28

У вступному слові Галина Семенець акцентувала увагу на необхідності реалізації Стратегії розвитку правової освіти населення міста Житомира на 2011-2015 роки та створення умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні.

Звітуючи про роботу міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення перший заступник міського голови відзначила, що основним здобутком і результатом діяльності у минулому році було те, що за підсумками роботи, підведеними Головним управлінням юстиції у Житомирській області з правової освіти населення діяльність міської ради визнана кращою і зайняла І місце в області.

Правова освіта систематично ведеться в усіх загальноосвітніх навчальних закладах. У 25 із них функціонують правові клуби, використовуються індивідуальні та групові виховні заходи інтерактивного спрямування: виступи шкільних агітбригад, дебатних, дискусійних клубів, команд КВН, Євро клуби, тренінги з елементами методики «рівний-рівному».

Житомирським міським центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді протягом 2012 року надано близько 1670 індивідуальних соціально-юридичних та юридичних послуг молоді та сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, за їх зверненнями.  У рамках здійснення профілактичної роботи Центром проводились групові заходи з правової освіти у дитячому молодіжному середовищі, в першу чергу з дітьми та молоддю, які потребують соціального захисту.

Значна робота у цьому напрямку проводиться іншими виконавчими органами міської ради. Зокрема, управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради по роботі з багатодітними сім’ями, службою у справах дітей проводяться профілактичні бесіди та рейди з метою попередження вчинення правопорушень неповнолітніми. Юридичний департамент міської ради постійно проводить правороз’яснювальну роботу серед працівників виконавчих органів міської ради.

В.о. начальника начальника міського управління юстиції, начальник державної реєстраційної служби Житомирського управління юстиції С.М. Сечін повідомив про проведення значної правороз’яснювальної роботи  положень Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на майно та їх обтяжень» серед населення м. Житомира, включаючи безпосередню роботу з людьми, які звертаються в управління та через засоби масової інформації.  

Про організацію роботи юридичного лекторію з правової освіти для батьків та учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста розповіла завідувач науково-методичного центру управління освіти міської ради Т.М. Мяновська. Вона повідомила, що налагоджена співпраця управління освіти міської ради з правоохоронними органами щодо проведення правоосвітньої та правовиховної роботи з дітьми, учнівською молоддю та батьками. Так, у 2011-2012 рр. проведено 192 профілактичних заходи працівниками правоохоронних органів, із них дільничими інспекторами міліції – 26, працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей – 118. Науково-методичним центром управління освіти організовано і проведено 9 методичних об’єднань для вчителів правознавства з актуальних правових питань.

Заступник начальника управління культури міської ради Марчук Н.М. відзначила, що у 2012 році до цієї справи долучилися бібліотеки міста, які організували книжкові виставки, правовий марафон, бібліографічні огляди на правову тематику.

На засіданні міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти також затверджено план роботи на 2013 рік.

 

 

Управління по зв'язках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare