Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5571
візитів всього: 493255
Прогноз погоди
Чим шкодять «ігри» у відключення Водоканалу?
30 січня 2013 року 18:06

 

23.01.2013 року з 12 годин 20 хв. у м. Житомирі в черговий раз було відключено енергопостачання станцій третього підйому комунального підприємства «Житомирводоканал». Майже 46 тис. населення міста тоді залишилось без водопостачання.

Публічні перепалки – не вирішення ситуації. Воду підключено через 2 дні.

Хто винен: Водоканал, який має необґрунтовані тарифи, а отримані від населення кошти розділяє на всі потреби – заробітну плату, електроенергію, податки, реагенти, послуги та ін., чи приватна компанія обленерго, яка не задекларувала кредиторську заборгованість перед ДК «Енергоринок», чим унеможливила перекриття боргу за рахунок державної субвенції, чи, можливо, держава, яка спрямувала утричі більше від потреби коштів на погашення різниці в тарифах? Питання і досі невирішене.

Достовірно одне – страждають житомиряни. Часті і тривалі відключення водопостачання, які вже стали традиційними у Житомирі, не лише не вирішують проблему, а й значно її ускладнюють. Через відключення водопостачання підприємство недоотримує кошти від абонентів, які до відключення були сумлінними платниками, що негативно впливає на фінансовий стан підприємства; страждають мережі – незаплановані зупинки гідравлічного  обладнання ведуть до численних  поривів  на водогонах, а це додаткові кошти на їх ремонт, які можна було використати на оплату за електроенергію; виникає ризик вторинного забруднення води, що направляється після підготовки і знезараження у водогінні мережі та споживачам; ряд котелень працюють без гарантованого підживлення систем водою, що може стати підставою виникнення надзвичайної ситуації екологічного, санітарно-епідеміологічного та техногенного характеру.

Сьогодні, 30 січня 2013 року, під час прес-конференції Житомирський міський голова Володимир Дебой інформував про надходження та витрати КП «Житомирводоканал».

Нині собівартість тарифу на водопостачання становить лише 60%, решту забезпечує держава компенсацією по різниці в тарифах. Щомісяця від споживачів підприємство отримує 6,4 млн.грн. Отримані від абонентів кошти підприємство щомісяця розподіляє на заробітну плату, електроенергію, податки, реагенти, послуги, матеріали. Проте, цих коштів не достатньо. Для того, аби працювати беззбитково, йому необхідно 9,4 млн.грн., на 3 мільйони більше.

«Ми маємо захистити людей і ІІІ підйом (а це поверхи вище 5-го) увести також в броню і таким чином законодавчо не допускати більше його відключення», – підсумував міський голова Володимир Дебой.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare