Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5571
візитів всього: 492777
Прогноз погоди
Питання відключення водопостачання політичне?
24 січня 2013 року 15:58

Борги КП «Житомирводоканал» – 7,5 млн.грн. – мізерні у порівнянні з іншими водоканалами в обласних центрах України. Проте саме в Житомирі, чомусь, часто напередодні сесії міської ради Житомиробленерго відключає станції Водоканалу від електропостачання. Від такого з’ясування відносин між підприємствами страждають як завжди – житомиряни.

За 2012 рік Житомирводоканал спожив електроенергії на суму 42,3 млн.грн. та оплатив 18,5 млн.грн. коштами підприємства і 40,8 млн.грн. – шляхом проведення взаєморозрахунків по різниці в тарифах. Рівень розрахунків склав 140% – 59,3 млн.грн.

Різниця у тарифах по воді, яку має компенсувати держава, – 24 млн.грн., тоді як сума боргу за електроенергію – втричі менша – 7,5 млн.грн.

«24 мільйони гривень передбачено відшкодування по різниці в тарифах. Сьогодні борг Водоканалу втричі менший – 7,5 млн.грн. Проведіть заліки і не знущайтесь із людей», – звернувся міський голова Володимир Дебой до представників приватної компанії Житомиробленерго під час сесії.

Боргів узагалі можна було б уникнути ще у минулому році. Адже зусиллями міського голови Володимира Дебоя, неодноразовими зустрічами у міністерствах у 2012 році держава компенсувала заборгованість по різниці в тарифах у повному обсязі. Проте енергопостачальна компанія «Житомиробленерго» не провела заліки, відмовилася погасити існуючу заборгованість в повному обсязі шляхом проведення взаєморозрахунків через відсутність заборгованості підприємства перед ДП «Енергоринок».

«Якби була воля обленерго, то всі борги водоканалу можна було б закрити під нуль у кінці 2012 року, адже держава ці кошти надала у повному обсязі. На жаль, обленерго не використало таку можливість. За 2012 рік рівень розрахунків по електроенергії становить 140%. Ми як влада, робимо абсолютно все, щоб підтримувати чесний діалог. Питання буде вирішено. Найближчим часом водопостачання буде відновлено», – сказав сьогодні, 24 січня  2013 року, під час брифінгу Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Депутат міської ради, голова комісії по ЖКГ Геннадій Забродський – на боці Житомирводоканалу – говорить, що питання відключення водопостачання для житомирян – штучне. «Ми просили додаткового виділення із державного бюджету 18 мільйонів гривень для того, аби повністю закрити різницю в тарифах, із яких 8 мільйонів – по воді. Прийшла субвенція, правда, у 5 разів більша, ніж ми просили. Я доповідаю: 29 грудня 62 мільйони гривень ми повернули назад до державного бюджету. І таким чином штучно залишився борг водоканалу», – говорить депутат про відмову Житомиробленерго щодо погашення заборгованості.

Разом із тим через декілька тижнів після непроведення платежів приватна компанія говорить про 7-мільйонний борг Водоканалу та відключає житомирян від водопостачання навіть попри рішення комісії з питань надзвичайних ситуацій. Адже відключення станцій ІІІ підйому може повести за собою і відключення деяких котелень та залишити мешканців не лише без води, а й без тепла.

Міський голова Володимир Дебой закликав керівництво приватної компанії не спекулювати на цьому питанні, а закрити тему відключення води назавжди. Адже сьогодні 40 тисяч житомирян, які вчасно та вповному обсязі сплачують за водопостачання, змушені бути без води. Зі свого боку держава гарантує погашення різниці в тарифах на послуги водопостачання у повному обсязі.

У той час, поки керівництво Житомиробленерго відключає електропостачання водоканалу, а десятки тисяч житомирян стали заручниками ситуації, депутати пропонують перекрити воду та каналізацію самому підприємству.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare