Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 14
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477054
Прогноз погоди
Виконавчий комітет схвалив проект бюджету на 2013 рік
21 грудня 2012 року 12:57

914,2 млн.грн. – такий обсяг проекту міського бюджету на 2013 рік схвалив виконавчий комітет сьогодні, 21 грудня 2012 року, під час позачергового засідання. Про це повідомив сьогодні директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук. Проект бюджету ще детально опрацьовуватиметься на депутатських комісіях. Остаточно варіант прийматиметься на сесії міської ради 27 грудня 2012 року.

Житомирський міський голова Володимир Дебой говорить, що бюджет наступного року буде напружений, але докладатимуться всі зусилля, аби його виконати. Загалом же бюджет-2013 практично дорівнює бюджету поточного року. «Бюджет міста на наступний рік зростає лише на 2,2% за доходами І кошику. Ми матимемо також напружений бюджет в частині виконання дохідної частини, особливо з податків на дохід громадян. Необхідно працювати над легалізацією робочої сили, над збільшенням робочих місць та залученням інвестицій», – говорить міський голова.

Щодо бюджету розвитку міста Володимир Дебой повідомив, що потреби та запити зазвичай перевищують реальні можливості міста. Керівник Житомира підкреслив, що головне завдання щодо бюджету розвитку – не допустити розпорошення коштів по невеличких розпорядникам, а спрямування їх на стратегічні напрямки розвитку міста.

Зокрема, у наступному році, – повідомив міський голова, – продовжиться спрямування коштів на житлово-комунальну сферу, у тому числі на проекти, що передбачають співфінансування. «Мова йде про реконструкцію фасадів, ремонт під’їздів. Ми закладемо кошти, які у співфінансуванні з громадою зможемо виділяти із міського бюджету на підтримку багатоповерхових будинків», – сказав Володимир Дебой.

Також у 2013 році продовжиться програма з енергозбереження шляхом утеплення фасадів. «У першу чергу для мене важливі дитячі садочки, школи, соціальні заклади. Також проводитиметься утеплення житлових будинків на мовах співфінансування», – додав керівник міста.

Уже в наступному році за умови схвалення бюджету та його видатків можлива реконструкція вулиці Михайлівської та спільно з обласною владою – майдану ім. С.П Корольова для створення єдиної красивої центральної частини міста, привабливої і для туристів, і для самих житомирян.

Проблемні питання бюджету на наступний рік залишаються також практично ідентичними. Зокрема, на рівні 2012 року залишається фінансування пільгових перевезень громадян, покриття різниці в тарифах та виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, що по суті, є функціями держави.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare