Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 61
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464670
Прогноз погоди
За підтримки міського голови кардіологічне відділення ЦМЛ №2 має сучасне обладнання та належні умови
20 грудня 2012 року 09:21

Міський голова Володимир Дебой вже не вперше в День святого Миколая відвідав Центральну міську лікарню №2. Якщо рік тому під час відвідування кардіологічного відділення лікарі скаржилися керівнику міста на непридатний для роботи та стаціонарного лікування хворих стан відділення, недостатність обладнання, то вчора, 19 грудня 2012 року, демонстрували наскільки все змінилося.

Провести огляд кардіовідділення рівно через рік вирішив Житомирський міський голова Володимир Дебой. Керівник міста зустрівся із медичним персоналом та пацієнтами відділення, оглянув його нинішній стан.

Якістю робіт Володимир Дебой задоволений. Говорить, що після виділення коштів на ремонт, постало питання про придбання сучасного приладу для кращого раннього діагностування. Нині і це питання вирішено.

За ініціативи міського голови рішенням сесії міської ради цьогоріч виділено 265 тис.грн. на проведення ремонту відділення, а також понад 200 тис.грн. на закупівлю необхідного обладнання. Керівництво лікарні та відділення залучило також спонсорів, які суттєво допомогли із ремонтом.

Протікаючий дах, пацієнти з целофаном на ковдрі, аби не потрапити під дощ зі стелі, стоптаний і порваний лінолеум, страшенний холод та вітер зі старих вікон – це вже в минулому, таким було кардіологічне відділення рік тому. Сьогодні ж воно зазнало кардинальних змін.

Завідуючий відділенням Олесь Кутній проводить екскурсію, не без гордощів розповідає про гарні умови роботи його колективу: тут – показує – оглядова, сучасне обладнання для вимірювання тиску, кардіографи та інше приладдя. «Шість тижнів тому ми завершили капітальний ремонт. Відділення нині на 100% відремонтоване. Відділення розраховане на 35 ліжок, зараз повністю заповнене», – говорить Олесь Кутній та розповідає про сучасний перший в Житомирській області кардіодатчик, який вдалося придбати завдяки допомозі від міської влади.

«У нас був закуплений італійський апарат для кардіоскопії, який підтримує функцію черезставохідного ехо – дослідження, яке дає змогу подивитися серце зі сторони шлунка і стравоходу. Ми пояснили міському голові ситуації та необхідність придбання датчика для цього апарату – і сьогодні питання вирішено. Цей датчик перший в області. За його допомогою можна чітко встановити діагнози клапанних вад серця, тромбоемболії, аневризми аорти. Це допоможе нам підняти рівень медичних послуг», – упевнений керівник відділення. Якщо раніше для детального огляду серця пацієнти змушені були їхати на обстеження до науково-дослідних інститутів Києва, то сьогодні це цілком реально зробити в Житомирі.

Пацієнти вже чекають на обстеження за допомогою нового обладнання. Звертаються до міського голови зі словами вдячності та проханням продовжувати допомагати втілювати хороші справи завідуючого відділення. «Допомагаючи йому, Ви допомагаєте нам. Люди це оцінюють», – говорять у палаті.

Пацієнтка кардіологічного відділення Лариса Нагорна розповідає, що у відділенні не вперше. Через стан здоров’я доводиться тут бувати мало не щороку. «У минулому році, коли я тут перебувала на лікуванні, то під час дощу зі стелі у палаті капало. Гарячої води не було… Люди укривалися «клейонками», весь лінолеум порваний. Через рік я тут знову. Третій день лежу – радуюся: тепло, нові вікна, краще харчування, лікарі хороші. Знаю, що тут допоміг міський голова. Розумію: зараз знайти кошти на все це дуже важко, але люди залишаться вдячними», – говорить пацієнтка.

Після огляду відремонтованого відділення, нової техніки Житомирський міський голова відвідав ще одне відділення, яке потребує ремонтних робіт. Володимир Дебой висловив сподівання, що у співпраці із керівництвом лікарні, спонсорами і це відділення до наступного Дня Святого Миколая вдасться відремонтувати за прикладом кардіологічного.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове