Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 13
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 476293
Прогноз погоди
Не залишаймо безхатченків без уваги
17 грудня 2012 року 17:20

 

Як повідомив заступник міського голови Петро Закусило, 15 грудня 2012 року враховуючи несприятливі погодні умови, спричинені мінусовою  температура повітря разом із сильними поривами вітру територіальним відділенням управління МНС у Житомирській області за сприяння управління з питань НС та цивільного захисту населення, управління комунального господарства міської ради встановлено намет для обігріву бездомних громадян за адресою: вул. Велика Бердичівська, 113. На чергове засідання виконавчого комітету підготовлено проект рішення про заходи щодо соціального захисту бездомних громадян в зимовий період.

При значному пониженні температури повітря, коли є небезпека життю людей, такі пункти обігріву для безхатченків встановлюються з метою створення необхідних умов для забезпечення прав та свобод  бездомних осіб, запобіганню їх загибелі та травмуванню у зимовий період.

Аналіз роботи пунктів обігріву минулої зими засвідчує, що протягом січня та лютого 2012 року на них постійно перебувало 289 чоловік, обігріто понад 2200 чоловік, забезпечено гарячим харчуванням 1040 чоловік.

Вже сьогодні намет обладнано 3 ліжками, столом, лавками, стільцями. Для обігріву використовується пересувна опалювальна піч. Від суботи тут перебуває троє людей. Пункт обігріву також буде забезпечений цілодобовим чергуванням працівників МНС, Корольовського районного відділу міліції, муніципального підрозділу з охорони об’єктів комунальної власності окремої роти міліції УДСО при УМВС України в Житомирській області, соціальних працівників.

За результатами наради підготовлено доручення заступника міського голови П.І. Закусила керівникам виконавчих органів міської ради про організацію конкретної роботи із соціального захисту бездомних громадян.

За сприяння управління праці та соціального захисту населення, відділу торгівлі та громадського харчування міської ради, міського територіального центру для обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, міської організації Червоного Хреста люди, позбавлені житла, будуть забезпечені теплим одягом, взуттям, продуктами харчування, гарячими напоями.

Управління охорони здоров’я міської ради має здійснити профілактичне обстеження відвідувачів намету з метою виявлення хворих та надання їм необхідної допомоги.

Звертаємось до всіх небайдужих житомирян з проханням допомогти безхатченкам у пункті обігріву одягом, взуттям, продуктами харчування. Пам’ятаймо, що підтримка ближнього у скрутний час допомагає також і  благодійникам. Не будьмо байдужими до чужих проблем. 

 

 

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare