Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 15
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 463856
Прогноз погоди
Житомирські комунальники працюють не гірше, ніж в інших містах – 12 днів цілодобово
14 грудня 2012 року 11:33

З 3 грудня 2012 року житомирські комунальники працюють цілодобово. Роботи по розчищенню снігу ведуться у кілька змін, задіяна вся можлива техніка. Під час сильних снігопадів роботи здійснюються у посиленому режимі із залученням додаткових машин.

Житомир – одне із кількох міст в Україні, в якому зима розпочалася дуже активно: за першу декаду грудня випало 2,2 середньомісячні норми снігу. Висота снігового покриву сягала 38 см. Сильні снігопади швидко зводять нанівець результати зусиль житлово-комунальних служб, хоча люди і техніка працюють динамічно.

У дві зміни щодня на дороги міста виходить 15-18 одиниць спецтехніки у складі 3-4 бригад, які за зміну використовують 1,5 тис. літрів палива. Близько 3,3 тис. тонн піскосуміші вже розсипано по дорогах Житомира.

З початку снігопадів у Житомирі не було зупинок громадського транспорту за виключенням ситуації першого дня снігопаду, коли не всі водії перейшли на зимову резину. Головна мета, говорять комунальники, – забезпечення безперебійного руху пасажирського автотранспорту. Тому першочергово розчищають магістральні вулиці, де найбільший транспортний та пасажиропотік, а також мости. З 12 грудня після призупинення надмірних снігопадів у місті проводиться робота по розчищенню транспортних зупинок від снігових наметів.

Сьогодні, 14 грудня 2012 року, техніка і люди працюють у посиленому режимі. Нині проводиться розчищення майдану ім. С.П. Корольова, площадку біля кінотеатру «Жовтень», адже тут незабаром розпочнеться святкова передноворічна програма.

Сьогодні також буде розпочато вивіз снігу із вулиці Михайлівської. Адже тут необхідно розпочинати роботи зі встановлення кованої алеї спільного проекту міської влади із компанією «Київстар». Відкриття алеї планується вже через декілька днів.

«Роботи ми не припиняємо. Вночі комунальні служби знову ж працюватимуть, адже наша мета – розширити проїжджу частину вулиць від снігових наметів. Для цього на вулицях працюють грейдери та трактори», – говорить заступник начальника комунального управління Віталій Шевчук.

З наступного тижня розпочинаються роботи з розчищення другорядних вулиць, територій приватного сектору, також у випадку потепління розчищатимуть решітки дощової каналізації для уникнення підтоплень.

Віталій Шевчук підкреслив: на заклики комунальних служб прибрати автомобілі від узбіч доріг для можливості прибирання всієї проїжджої частини, відреагували приблизно 60% водіїв. Активно житомирським комунальникам у цій роботі допомагає служба ДАІ.

Для забезпечення нормальної життєдіяльності міста необхідно спільно боротись проти негоди, – підкреслює Віталій Шевчук, а також вкотре звертається до водіїв із проханням не залишати свої транспортні засоби на узбіччі доріг.

Для того, аби процес очищення міста від снігу проходив більш динамічно, відповідальність мають проявити і адміністрації закладів усіх форм власності, долучившись до прибирання снігових наметів на своїх прилеглих територіях, забезпечення зняття бурульок.  

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове