Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 16
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464676
Прогноз погоди
До уваги мешканців міста!
7 грудня 2012 року 13:57

 

 

Початок зими в нашому регіоні супроводжується нестійким характером погоди, що проявляється в різких коливаннях нічної та денної температури, утворенню снігових наметів та ожеледиці, налипання мокрого снігу. Також в цей період протягом першого зимового місяця йде процес утворення на річках льодоставу.

З огляду на складні погодні умови, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради попереджає громадян про підвищення ризику отримання травм та небезпеку для життя під час ожеледиці, налипання мокрого снігу, утворення льодоставу, сильних морозів звертає увагу на необхідність дотримуватись елементарних правил безпеки.

Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинків з похилим дахом), виступаючих архітектурних частинах будинків та великих деревах. Також в цей час утворюється ожеледиця. За характерних для початку зими погодних умов її утворення є швидким та важко прогнозованим. Утворення ожеледиці та бурульок несе особливу небезпеку для людей похилого віку та інвалідів.

Слід мати на увазі, що пересуваючись по тротуару у період танення снігу, необхідно вибирати найбільш безпечний маршрут руху, дивитися вгору та не йти близько попід дахами будівель, слід бути особливо уважним, проходячи повз будинки та біля високих дерев. Ні в якому разі не заходити за обмежувальні огорожі поблизу будинків чи дерев. Під час утворення значного сніжного покрову на деревах та при сильних морозах необхідно утриматись від прогулянок в паркових зонах та лісосмугах.

Також слід звернути особливу увагу на те, що в цей період йде формування льодоставу на водоймах міста. Враховуючи різкі коливання нічної та денної температури лід в цей час є тонким та крихким. У жодному разі не виходьте на тонкий лід.

Зимові прогулянки завжди приносять дуже багато радості. Багато хто  ще з осені чекає першого снігу, коли можна зліпити сніговика, пограти в сніжки, звичайно ж покататися на санках та просто прогулятися.

У зв’язку з погіршенням погодних умов  та значними опадами директор КП «Парк культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна» В.М. Черниш закликає мешканців міста бути особливо уважними під час прогулянок у Парку, особливо з дітьми. 

На деревах утвориться значний сніговий покрив, подекуди може впасти велика брила снігу разом з бурульками.

Тому необхідно пам’ятати, що під час прогулянки у Парку в період налипання снігу потрібно бути особливо уважними. Зокрема, йдучи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози  падіння снігу.

Пам'ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить вам уникнути трагічних наслідків.

Будьте пильними, бережіть себе!



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове