Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 75
візитів сьогодні: 5568
візитів всього: 491818
Прогноз погоди
У Житомирі пройшов перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран»
24 червня 2012 року 23:49

Справжній узбецький плов, баранина запечена в овочах, баранина із гречкою, баранина на вертилі, запечене молоде ягня, шашлик зі свинини, гов'ядини, баранини, овочі гриль – далеко не повний перелік страв, які пропонували житомирянам сьогодні, 24 червня, у День молоді, в Парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна. Адже цього дня там проходив перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран».

Заклади харчування із Житомира, Прилук, Бердичева змогли цього дня нагодувати сотні житомирян справжніми стравами для гурман, адже і кухарі були майстрами із багаторічним досвідом та спеціалізувалися суто на цих стравах.

Організатори сподіваються, що фестиваль стане традиційним для Житомира і невдовзі переросте в одну з візитівок міста, адже вже в перший рік зібрав не мало прихильників.

«Я радий з того, що фестиваль відбувся саме в Житомирі. Подивившись відео про те, як проводиться свято деруна у Коростені і почитавши відгуки про те, на скільки воно є популярним, мені стало образливо за своє місто і я запропонував міськвиконкому провести цей фестиваль. Приємно, що міська влада цю ідею активно підтримала.  Сподіваюсь, фестиваль стане популярним у нашому місті і щоразу до нього буде долучатися більше ресторанів та кафе», – зазначив ініціатор фестивалю Андрій Федірко .

Міський голова Володимир Дебой також підтримує цю ідею. «Мені приємно, що перший в Україні фестиваль шашлика започатковано саме в Житомирі. Сьогодні житомиряни змогли відвідати смачні страви від найкращих кухарів. Сподіваюся, що ця ініціатива переросте у традицію», – зазначив керівник міста, а також додав, що цьогоріч День молоді у Житомирі проходить у різних куточках міста, а відзначають його люди різного віку, всі, хто молоді душею. 

Так, своє свято молодь різного віку зустріла волейболом та футболом у Гідропарку, шашликом та іншими стравами у парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна, конкурсами та концертно-розважальною програмою на літній естраді «Ракушка» та майданчику біля ТРЦ «Глобал».

Кухня у парку, насичена розважальна програма, безліч конкурсів для дітей та дорослих від організаторів і спонсорів свята зробили своє: парк культури і відпочинку ім. Гагаріна став одним із найбільш масових місць відзначення Дня молоді.

Під час урочистого закриття фестивалю за допомогу в організації фестивалю міський голова Володимир Дебой та заступник міського голови Олександр Бочковський отримали подяки від організаторів та гурманів свята.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare