Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5569
візитів всього: 490218
Прогноз погоди
Через 21 рік лист знайшов свого адресата
7 травня 2012 року 10:49

 

4 травня 2012 року в залі музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера відбулася зустріч колектива школи з доцентом КПІ Юрієм Євгеновичем Бохоновим. Тема зустрічі – спогади гостя школи про спілкування зі знаменитим нашим земляком, видатним піаністом 20-го сторіччя Святославом Теофіловичем Ріхтером. На зустрічі були присутні заслужений журналіст України, почесний член Національної спілки краєзнавців України, історик та краєзнавець Георгій Мокрицький, заступник директора з навчальної роботи Житомирського музичного училища ім. Віктора Косенка Елеонора Набєдрик, викладачі та студенти училища та  викладачі шкіл естетичного виховання м. Житомира.

Юрій Бохонов розповів про свої зустрічі з видатним піаністом, поділився враженнями від спілкування з «маестро». Кульмінацією зустрічі стала передача викладачу музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера, колишньому завучу школи Аллі Григорівні Рябцовій, листа від Святослава Ріхтера, який був написаний секретарем Святослава Ріхтера Юдиф Олексієвною Воткіною 21.05.1991р. Цей лист – відповідь  Святослава Ріхтера на лист Алли Рябцової, який вона писала ще в 1991 році.

Юрій Бохонов розповів про те, як розбираючи документи та листи свого друга Віктора Зеленіна, нині покійного, який був другом і певний час секретарем Святослава Ріхтера, він звернув увагу на невідправлений лист з житомирською адресою Алли Рябцової. Ось таким чином, через 21 рік лист знайшов свого адресата.

Як зазначила директор музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера Людмила Кочевенко, до 100-річчя з дня народження знаменитого піаніста у 2015р. колектив школи мріє претворити в музей єдину в Україні «Кімнату пам'яті Святослава Ріхтера», яка відкрита в школі у 2000р. Численні документи про життя і творчість, платівки із записами музичних творів у виконанні  Святослава Ріхтера зібрані в «Кімнаті».

Крім листа Юрій Бохонов передав численні диски із унікальними записами музичних творів у виконанні С. Ріхтера, зроблені в різних країнах світу офіційними музичними звукозаписуючими студіями та музикантами – любителями.  Лист, диски передані Юрієм Євгеновичем Бохоновим займуть достойне місце серед цінних документів зібраних в «Кімнаті».



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare