Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 45
візитів сьогодні: 5569
візитів всього: 493626
Прогноз погоди
Сьогодні місто прощається із відомим Житомирським художником Віктором Шкуринським.
28 квітня 2012 року 13:59

 

Сьогодні, 28.04.2012 року, в Житомирському будинку художника житомиряни прощались із відомим художником Віктором Шкуринським. Принести співчуття близьким та рідним Віктора Михайловича прийшли керівники міської та обласної ради, облдержадміністрації, колеги художники, учні та студенти, та всі шанувальники його мистецтва.

 

         ДОВІДКОВО:

Віктор Михайлович Шкуринський народився 20 листопада 1932 року в селі Турчинка в сім’ї лісника. Через декілька років сім’я майбутнього митця переїхала жити до Житомира.

Закінчивши школу №45 (тепер школа №8) у 1949 році Віктор Михайлович вступає до Київського художнього училища прикладних мистецтв на живописно-декоративний відділ. Роки навчання в училищі художник вважав найціннішими, найщасливішими в своєму житті. Саме там він зустрів свого вчителя, наставника та друга – Олександра Івановича Вовка.

У 1954 році Віктор Шкуринський, демобілізувавшись із армії, приїздить до Житомира, де починає працювати художником-декоратором в Житомирському драмтеатрі ім. Кочерги.

У 1955 році молодий художник переходить працювати до Житомирського товариства художників, де працює двадцять п’ять років.

У 1973 році Віктор Михайлович закінчує художньо-графічний факультет Одеського художнього інституту.

У 1974 році художник відкриває дитячу художню школу, де працював директором більше 30 років.

Віктор Михайлович – заслужений працівник культури України, лауреат премії ім. Шпака, кавалер ордена «За заслуги ІІІ ступеня», нагороджений «Відзнакою за заслуги ІІ ступеня» та «Відзнакою за заслуги ІІІ ступеня» перед містом та має багато інших авторитетних нагород. Картини художника  зберігаються в Житомирському краєзнавчому музеї, Кмитівському музеї образотворчого мистецтва, Копищанському музеї Великої Вітчизняної війни, музеї Лесі Українки в м. Києві, в інших музеях та приватних колекціях.

Управління по зв'язках з гроадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare