Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 477538
Прогноз погоди
Брифінг міського голови
24 квітня 2012 року 13:56

У Житомирі активно впроваджуватиметься роздільний збір сміття. Відповідну програму прийнято сьогодні, 24 квітня,під час ХІІ сесії міської ради.

Основна мета програми – покращення санітарного та екологічного стану міста, зменешення навантаження на міський полігон по захороненню твердих побутових  відходів шляхом запровадження роздільного збору сміття.

"Для Житомира впровадження цієї програми є дуже актуальним. Адже сьогодні полігон фактично заповнений сміттям. Я задоволений, що житомиряни підтримують пропозицію роздільного збору сміття", – зазначив міський голова Володимир Дебой під час брифінгу у перерві сесії.

Керівник міста підкреслив значення реалізації програми: "Це буде відчутним  для екології Житомира, вторинна сировина (пластик, скло, папір)  використовуватиметься для промисловості, а для мешканців міста тут важливий і фінансовий показник". 

Адже із запровадженням роздільного збору кількість сміття, яке надходитиме для утилізації на полігон, зменшуватиметься через те, що частина його піде на вторинну переробку. Відповідно, зменшуватиметься і оплата за його вивезення. Житомиряни матимуть змогу сплачувати лише за фактично вивезене на полігон сміття, яке не підлягатиме вторинній переробці.

Натомість реалізація програми по регулюванню чисельності безпритульних тварин відкладена не необмежений термін. Депутати не підтримали її.  "Прикро, що депутати, які не відвідують постійних комісій та не працюють у  міжсесійний період, починають подавати неконструктивні пропозиції на сесії. Програма фактично зірвана. А це – важливе соціальне питання, впровадження якого потребувало не тільки коштів, а й проведення тендера", – мовив керівник міста.

Коментуючи питання переходу деяких депутатів до Партії регіонів, Володимир Дебой зазначив: "Для мене важливо, що ці люди перейшли свідомо. Основний їх  мотив – бажання дієво працювати на розвиток міста. Адже сьогодні влада має відповідальність. Владу критикують,але вона й працює на розвиток міста".

 

Також депутат міської ради О.О. Пархомчук прокоментувала свою позицію щодо вступу до Партії регіонів та створення депутатської групи «Спільна відповідальність». За її словами, це рішення зміцнилося після відвідування Херсонської міської ради. «Ми побачили як ефективно можна працювати, коли є більшість, що приймає рішення і несе спільну відповідальність. Всі депутати, які об’єдналися – Колесник С.В., Пархомчук О.О., Єлисєєв О.В., Савіцький А.А., Примачек М.С. – були позафракційними і не мали можливості обговорювати важливі питання колективно. Стосовно вступу до партії влади, то треба говорити не про назву, а про справи, які вона пропонує і людей, які привносять у її діяльність своє бачення, ідеї, проекти» 

 
Управління по зв"язках з громадськістю


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare