Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464682
Прогноз погоди
Житомир матиме європейський вигляд
18 квітня 2012 року 18:06

 

Рішення виконавчого комітету щодо скасування тимчасових торгівельних місць на вулицях, прилеглих до Житнього ринку, прийняте 15 лютого 2012 року викликало значний суспільний резонанс.

Питання про хід виконання цього рішення було заслухано на засіданні виконавчого комітету міської ради 18 квітня 2012 року. З питанням його актуальності виступив заступник міського голови П.І. Закусило. Впорядкування вулиць міста, позбавлення його бруду, незручностей руху в центральній частині через стихійну торгівлю стало нагальною потребою. Міська влада поставила завданням з кожним роком змінювати обличчя міста, дбаючи про його благоустрій та чистоту. Саме цим було викликано прийняття відповідного рішення на початку року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З громадянами, що здійснюють торгівлю у вказаних місцях (близько 240 осіб) проводились зустрічі у міськвиконкомі, безпосередньо на ринку та торгівельному комплексі, на яких обговорювались питання щодо умов переміщення, вартості послуг на ринках та комплексах. З кожним директором ринку було обумовлено, що вартість послуг не буде перевищувати суми, що сплачувалась торгуючими КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» при здійсненні торгівлі на вулицях. Адміністрацією Староміськогог ринку встановлені пільги для інвалідів та ветеранів праці (діяльність проводиться без плати).

         Припинення торгівлі мало відбутись за рішенням міськвиконкому до 01 березня 2012 року. Однак ініціативна група торгуючих виступила проти звільнення вулиць і виступила за продовження торгівлі. Враховуючи ці заяви, зваживши на неодноразові виступи було прийняте рішення міськвиконкому від 04.04.2012 року про продовження торгівлі до 01 травня поточного року. Разом з тим, торгуючі (197 осіб) написали заяви про припинення торгівлі після вказаного терміну.

         Як зазначив заступник міського голови П.І. Закусило із 197 громадян 135 зареєстровані як приватні підприємці, 62 – не зареєстровані, але проводять торгівельну діяльність. Переважна більшість з них вже зарезервувала собі місця на міських ринках.

         Міський голова Володимир Дебой зауважив, що жодна людина не повинна залишитись поза увагою,  їм треба допомогти працевлаштуватись відповідно до чинного законодавства та в належних умовах. Сьогодні є 250 вільних місць для торгівлі і є можливість задовольнити запити торгуючих.

         Підприємець більш, ніж з 20-літнім стажем, голова спілки підприємців «Відродження», член міськвиконкому Кузнєцов В.М. вказав на необхідність у ХХІ столітті застосовувати цивілізовані підходи до розвитку міста та благоустроєних місць для торгівлі. Для всіх має бути один закон і одні правила.

         Підтримали дану позицію і наступні виступаючі – жителька будинку №16 по вул. Хлібній, директор Староміського ринку Голішевський С.А., підприємець Пасічник А.П. та інші.

         В ході слухання питання присутні прийшли до висновку, що Житомир має стати європейським містом, в якому діють єдині закони та правила, містом, в якому живеться зручно і комфортно кожному.

 

Управління по звязках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове