Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 463603
Прогноз погоди
Погоджена Програми роздільного збору побутових відходів у м. Житомирі
18 квітня 2012 року 15:48

 

Сьогодні, 18 квітня 2012 року, на засіданні виконавчого комітету міської ради було погоджено Програму роздільного збору сміття у м. Житомирі. Програма передбачає забезпечення повного збирання, перевезення, утилізації, знешкодження та захоронення побутових відходів і обмеження їх шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров’я житомирян.

Як зазначила у своєму виступі начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Півоварова завдання Програми охопити 100% території Житомира системою роздільного збору та вивозу сміття, що дозволить ліквідувати стихійні сміттєзвалища та уникнути їх виникнення у подальшому.

Прийнята Програма передбачає вирішення низки конкретних, нагальних проблем. Перед усім це побудова сміттєсортувальної лінії, яка дозволить більшу частину твердих побутових відходів міста використовувати, як вторинну сировину.

Міський голова Володимир Дебой наголосив:

«Головною перевагою цієї Програми є те, що левову частину твердих побутових відходів, завдяки роздільному збору, буде використано в якості вторинного ресурсу. Таким чином, до побудови сміттєсортувальної лінії у Житомирі, перевізники повертатимуть гроші житомирянам за реалізацію вторинної сировини, за рахунок плати за житло».

Начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Півоварова підкреслила важливість проведення рекламної кампанії щодо роз’яснення важливості сортування ТПВ та екологічної освіти житомирян. Адже без розуміння та співпраці населення міста вирішити проблему вивозу та утилізацію сміття буде набагато важче.

У Програмі також передбачені кошти на оновлення парку сміттєприбиральної техніки та закупівлю сучасних контейнерів для роздільного збору сміття.

На сьогоднішній день перед проблемою утилізації та перероблення сміття постало багато українських міст. Вирішення цієї проблеми очевидне – побудова сміттєпереробного заводу та запровадження системи роздільного збору сміття, але без розуміння та конкретних дій громади ці завдання не під силу жодному місту.

 

Управління по зв’язках з громадськістю.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове