Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 463601
Прогноз погоди
Дні цивільного захисту у житомирських школах
10 квітня 2012 року 15:43

Відповідно до Плану основних заходів з підготовки цивільного захисту міста Житомира на 2012 рік з 17 квітня 2012 року у навчальних закладах міста розпочинаються Дні цивільного захисту. Про це поінформував начальник управління НС та ЦЗН міської ради Микола Дідківський.

«У квітні місяці поточного року в закладах міста заплановано проведення Дня цивільного захисту, який є підсумком роботи з підготовки школярів, педагогічного та технічного персоналу учбових закладів за навчальний рік з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності», - зазначив М.Дідківський.

Він також поінформував, що у ході проведення Днів цивільного захисту у всіх навчальних закладах заплановано провести комплексні об’єктові тренування, де відпрацьовуватимуться практичні дії щодо захисту учнів, педагогічного та технічного персоналу.

Основними завданням Дня цивільного захисту є:

  • закріплення в учнів та персоналу умінь, навичок грамотно і чітко діяти в різних можливих надзвичайних ситуаціях;
  • формування і розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: мужності, витримки, кмітливості, ініціативи, відваги, взаємної виручки, постійної готовності у наданні необхідної допомоги потерпілим у надзвичайних ситуаціях;
  • визначити готовність адміністрації, штабу цивільного захисту школи, структурних ланок (формувань) до виконання своїх обов’язків у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації;
  • пропагування передового досвіду, організації та проведення заходів з цивільного захисту та методичну майстерність вчителів з цих питань.

Адміністрації кожного навчального закладу будуть надавати методичну допомогу та приймати безпосередню активну участь у проведенні Дня цивільного захисту працівники управлінь з питань надзвичайних ситуацій  та цивільного захисту населення, освіти міської ради, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області, відділів з питань надзвичайної ситуації та цивільного захисту населення Богунської та Корольовської районних рад міста, ТУ МНС України в Житомирській області.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове