Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 44
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 482517
Прогноз погоди
Житомир у Книзі рекордів України – результат першого дня фестивалю «Ковальська весна» (ФОТО)
7 квітня 2012 року 20:15

Матеріалізувати древню фразу «Язик до Києва доведе» вирішили житомирські ковалі і … потрапили до Книги рекордів України.

Ковану фігуру, що складається із Глобуса та Язика, довжиною 6 м. і шириною 80 см визнано найдовшим в Україні металевим язиком. Представники Книги рекордів України сьогодні, 7 квітня, під час ІІІ Всеукраїнського фестивалю ковальського мистецтва «Ковальська весна» зафіксували результат та нагородили ковалів дипломами.

Секретар Спілки ковалів «Замкова гора» Наталія Іванова подякувала всім, зокрема і Раді підприємців м. Житомира при міському голові, хто допомогли матеріалізувати відому фразу та зробили свій внесок у створення фігури. Проте нині фігура ще не завершена. Під час фестивалю будуть куватися накладки (своєрідне панно) для язика. До оздоблення фігури долучаться ковалі із 30 міст України. Кожен із них додасть символ свого міста до 6-метрового язика. Накладки кріпитимуться до нього по мірі віддаленості міст від Києва. Кінчик язика – Київ. Столицю символізуватиме металеве дерево – каштан.

Готова фігура залишиться у Житомирі. Керівник міста Володимир Дебой запросив житомирян долучитися до визначення місця розташування роботи ковалів «Язик до Києва доведе».

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare