Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 49
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 482517
Прогноз погоди
У Житомирі розпочався ІІІ Всеукраїнський фестиваль «Ковальська весна» (ФОТО)
7 квітня 2012 року 18:10

Третій Всеукраїнський фестиваль ковалів «Ковальська весна» розпочався сьогодні, 7 квітня, в Житомирі з аншлагом.

Вже традиційно фестиваль відкрив Житомирський міський голова Володимир Дебой, який минулого року став почесним ковалем Спілки ковалів «Замкова гора». Керівник міста подякував ініціатору фестивалю секретарю спілки Наталії Івановій за відродження у Житомирі ковальського мистецтва та вивід його на всеукраїнський рівень.

Адже цього разу понад 80 майстрів ковальського мистецтва із 30 міст України завітали на ІІІ Фестиваль "Ковальська весна" у Житомир, під час якого презентували свої кращі роботи, провели майстер-класи для житомирян, а головне – долучилися до спільного оздоблення найбільшого в Україні кованого язика, який невдовзі прикрашатиме місто. Керівник міста закликав житомирян долучитися до визначення місця розташування кованої фігури «Язик до Києва доведе», зазначивши, що фігура стоятиме там, де визначать житомиряни, але і з урахуванням назви виробу – тобто, повернутим у напрямку столиці України.

«Це вже друга робота ковалів для міста. Минулого року виготовлено скульптуру «Дівчина-весна». Її встановити ми плануємо у сквері по вулиці Щорса, але не просто встановити, а повністю упорядкувати сквер», – мовив Володимир Дебой та запросив усіх житомирян відвідати фестиваль, який уже стає для Житомира традиційним та однією із родзинок.

Ініціатор фестивалю, секретар спілки ковалів «Замкова гора» Наталія Іванова розповіла про мету фестивалю. «Цей проект від самого початку символізує об’єднання. Адже він об’єднав ковалів, владу, підприємців, спонсорів. Я вважаю, що такі проекти мають об’єднувати і громаду міста. І тоді Житомир буде розвиватися», –  зазначила Наталя Іванова.

Сьогодні на фестивалі, крім ковалів зі всієї України, проводять лицарські турніри і члени ВІК «Золота шпора». А всі бажаючі житомиряни та гості міста можуть власноруч викувати собі монету із зображенням головної кованої фігури міста – з одної сторони та гербом Житомира чи написом «На щастя»  – з  іншої.

Нагадаємо, що фестиваль проводиться на майдані Соборному навпроти облмуздрамтеатру ім.І.Кочерги і триватиме упродовж вихідних: у суботу та неділю. Тому якщо ви не відвідали перший день фестивалю, маєте можливість надолужити пропущене. Адже завтра, 8 квітня, для вас працюватимуть:

  • із 10.30 год. – майстер-класи
  • 11.00 год. – виступ ВІК «Золота шпора»
  • 13.00 год. – майстер-класи видатних ковалів України – кузня «Росіч», Іван Блаженко (м. Тернопіль), Андрій Чепірдак (Вінничина) та багато інших
  • 15.00 год. – театралізована вистава середньовічного обряду одруження
  • 17.00 год. – екскурсія в музей ремесла.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare