Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 39
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482636
Прогноз погоди
Високі технології, космос та національну безпеку обговорили в Житомирі (ФОТО)
6 квітня 2012 року 09:10

Круглий стіл «Україна. Високі технології. Космос. Національна безпека», присвячений Всесвітньому Дню авіації і космонавтики, відбувся 5 квітня 2012 року в Житомирському музеї космонавтики.

Серед учасників круглого столу – Житомирський міський голова Володимир Дебой, начальник військового інституту полковник Юрій Даник, директор музею космонавтики Ірина Дячук, а також начальники управлінь облдержадміністрації, студенти Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова Національного авіаційного університету.

«Сьогодні ми пишаємося тим, що наше місто Житомир – історичне, місто, яке є колискою космонавтики, батьківщиною Сергія Павловича Корольова. Саме у нашому місті розташований єдиний в Україні музей космонавтики. Тут більше 5 тис. експонатів, переважна більшість яких – справжні, ті, які були в космосі. Саме тут ми можемо доторкнутися до історії космонавтики. Ми пишаємося, що саме в Житомирі є один із кращих в Україні військовий інститут, який гордо несе ім’я Сергія Корольова», – мовив міський голова Володимир Дебой під час виступу.

Учасників круглого столу привітав за допомогою інтернет-з’єднання народний депутат України, голова Комітету Верховної ради України з питань науки і освіти Максим Луцький. Захід проходив у форматі телемосту із трьома військовими ліцеями України (Київським, Кременчуцьким та Сумським). За обговоренням тем спостерігали студенти військових інститутів України, Росії та всі бажаючі, які підключилися через інтернет до круглого столу.

Як повідомив начальник інституту Юрій Даник, мета проведення такого заходу – єднання всіх регіонів держави навколо проголошених Президентом України ідей сталого розвитку на основі ІТ та інших високих технологій, національного та військово-патріотичного виховання молоді, пропаганди важливості та необхідності якісного оволодіння знаннями тими, хто навчається, формування розуміння молодим поколінням місця і ролі розвитку високих технологій в житті суспільства.

Учасники обговорили питання польоту першої людини в космос, значення напрацювань житомирянина Сергія Корольова, розвиток космічних та інших високих технологій, а також забезпечення розвитку та обороноздатності держави Житомирщиною.

 

Довідково:

Рішенням Міжнародної авіаційної федерації  12 квітня відзначається як Всесвітній день авіації та космонавтики.

У цей день, 12 квітня 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин. Цього дня відбулася подія, яка змінила світ.

До цієї визначальної світового масштабу події причетний житомирянин – Сергій Павлович Корольов, ракета якого вперше вивела людину в космос.

8 квітня 1961 року на закритій нараді Держкомісії було прийнято остаточне рішення, що 12 квітня першим полетить Гагарін. Він проведе на орбіті 108 хвилин...

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare