Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5586
візитів всього: 489928
Прогноз погоди
У Житомирі представлено пілотний проект по очистці стічних вод
15 березня 2012 року 19:41

Сьогодні, 15 березня, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк разом із головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком, головою обласної ради Йосипом Запаловським, міським головою Володимиром Дебоєм відвідали КП «Житомирводоканал».

Мета візиту – ознайомлення зі шведським проектом по очистці стічних вод у Житомирі, розробленим об’єднанням найбільших компаній шведської водної індустрії «Swedish Water Experience AB» та спеціалістами підприємства.

Житомир має можливість реалізувати перший в Україні шведський проект по модернізації очистки стічної води.

Як повідомив під час презентації голова правління «Swedish Water Experience AB» Пер Йоханссон, проект спрямований на зменшення споживання енергії до 50% шляхом встановлення сучасних енергоефективних технічних систем, а також збалансування тарифу і витрат.

Це стане можливим завдяки модернізації головної насосної станції, що зменшить споживання енергії, модернізації 24 менших насосних станцій, що передбачає заміну старого обладнання, яке споживає надто багато енергії, на нові сучасні енергоефективні насоси та запровадження автоматизованих систем.

Також шведські експерти пропонують закрити очисну споруду №2, натомість модернізувати очисну споруду №1, яка таким чином матиме можливість забезпечувати все місто. Основні заходи у цьому аспекті – оновлення наявної механічної попередньої очистки, повна реконструкція лінії №1, покращення ліній №№1,3,4, централізований комп’ютеризований контроль і автоматизована система.

Впровадження цих заходів зменшить обсяги використання електроенергії, втрати води, витрати на експлуатацію та техобслуговування, натомість підвищиться якість води у місті.

З економічною ефективністю такого проекту погоджується і Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк: «Для того, щоб знизити тариф, сьогодні ми повинні вкладати кошти в модернізацію підприємств».

Керівник міністерства розповів про ініціативу Житомира і під час селекторної наради із керівниками регіонів України. «В Житомир я приїхав не просто на запрошення міського голови та губернатора, а щоб пересвідчитися у планах міста щодо реалізації заходів з енергозбереження. Представники шведської делегації, пропрацювавши з міським головою Житомира та спеціалістами, пропонують запроваджувати у містах України новітні очисні технології», – зазначив Анатолій Близнюк, а також додав, що вбачає у представленому проекті реальну можливість його втілення, адже він базується на комплексному підході.

Нагадаємо, що 13 березня 2012 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк разом із Пер Йоханссоном підписали Меморандум про взаєморозуміння з приводу рішень щодо каналізаційних стоків України, а також розглянули питання розвитку водоочисних споруд у Житомирі як пілотному в Україні місті. «Реалізація проектів у Житомирі, Димитрові та Горлівці мають стати позитивним прикладом для решти українських міст», зазначив тоді Анатолій Близнюк.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare