Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477510
Прогноз погоди
Вибір ялинок — справа відповідальна
30 грудня 2011 року 11:54

Передноворічна метушня останніх днів неодмінно включає в себе і вибір обов'язкового атрибуту Новорічного свята — ялинки. Але нерідко громадяни натрапляють на неякісний продукт, тобто ялинки невідомого походження. У ці дні велика відповідальність покладена на працівників міліції, які спільно з членами громадських формувань та представниками інших зацікавлених органів проводять спеціальні передноворічні рейди, в ході яких перевіряється законність торгівлі, що здійснюється на території Корольовського району м.Житомира.

Так, станом на 29 грудня 2011 року працівниками Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області спільно з представниками лісового господарства було проведено рейди, у ході яких до адміністративної відповідальності за ст.160 КупАП (торгівля з рук у невстановлених місцях) було притягнуто 3 осіб та вилучено 6 ялинок.

Варто зазначити, що порушення даної статті тягне за собою накладання штрафу від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 до 119 грн.) з конфіскацією предметів торгівлі.

Разом з цим, Корольовський РВ УМВС нагадує про правову відповідальність за недбале відношення до природи та доводить до відома громадян та гостей м.Житомира статті адміністративного кодексу України:

  • ст.65 КУпАП незаконна вирубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка.
  • ст.152  КупАП порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.
  • ст.59 КупАП порушення правил торгівлі на ринках.
  • ст.160 КупАП торгівля з рук у невстановлених місцях.
  • ст.164 КупАП порушення порядку проводження господарської діяльності.

Таким чином передбачається покарання і за незаконну порубку, і за ушкодження або знищення лісових культур та порушення правил торгівлі.
Будьмо свідомими громадянами своєї держави!

 

Начальник Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області Рябошабка С.О.
 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare