Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 475643
Прогноз погоди
Міський голова привітав переможців Міжнародного конкурсу знавців української мови
8 грудня 2011 року 19:49

Сьогодні, 8 грудня, Житомирський міський голова Володимир Дебой привітав двох житомирський школярів – переможців Міжнародного конкурсу з української  мови  імені  Петра Яцика та вручив їм стипендії Президента України.

Учениця Житомирського ліцею №25 Марія Леут та учень ЗОШ №5 Андрій Драган цьогоріч вибороли перші місця на міжнародному етапі конкурсу знавців української мови. Юні житомиряни увійшли до числа 14 лауреатів, які отримуватимуть щомісячно протягом року стипендію Президента України.

«Мені приємно, що саме житомирські учні стали кращими знавцями української мови на міжнародному конкурсі. Ви славите наше місто не лише в Україні, а й на міжнародному рівні, за що я вам щиро вдячний. Так тримати!», – звернувся до Марії та Андрія міський голова Володимир Дебой.

Самі ж учні відзначили, що конкурс для них був не надто складним, але цікавим. Головне, що допомогло їм перемогти, це – бажання стати кращими та хороша підготовка. «Я дуже рада, що перемогла в конкурсі. І цим я завдячую своїм учителям та батькам», – говорить Марія Леут.

Така висока відзнака не є останньою, – переконані учні. Вони і надалі вдосконалюватимуть свої знання не лише з української мови, а й інших дисциплін, адже знання зайвими не бувають.

Вчителі, присутні на зустрічі, висловили вдячність керівнику міста за всебічну підтримку обдарованої молоді. Адже стипендії міського голови кращим учням та студентам міста лише стимулюватимуть житомирську молодь вчитися ще краще, – впевнені освітяни.

 

Довідково:

Основна мета конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика – утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Конкурс є щорічним. І стартує 9 листопада, в день української писемності та мови. Конкурс проходить у такі етапи: шкільний, районний, обласний, загальноукраїнський та міжнародний.

У 2011 р. пройшов ХІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн. чол з-понад 20 країн світу.
Конкурс названий на честь канадського підприємеця українського походження, мецената і філантропа, відомого своїм вагомим вкладом у фінансування українознавства на Заході та в Україні – Яцика Петра Дмитровича.
 
 
Управління по зв’язках з громадськістю


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове