Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5515
візитів всього: 464530
Прогноз погоди
Офіційна зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні
5 грудня 2011 року 15:52

 

Сьогодні, 5 грудня 2011 року, відбулась перша офіційна зустріч голови Житомирської облдержадміністрації С.М.Рижука, голови Житомирської обласної ради А.Й. Запаловського та Житомирського міського голови В.М. Дебоя з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні. На зустрічі також були присутні Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Швідерек, Почесний консул Республіки Польща у Житомирі Юрій Водерацький, керівники виконавчих органів влади та представники ЗМІ.

У своєму виступі Посол Польщі в Україні зазначив, що Житомир є важливим містом для поляків. Польська громада робить вагомий внесок в успішний розвиток області. Співпраця між містами Житомирської області та Польщі сприятиме обміну позитивним досвідом у розбудові держави та регіонів. 

 

«У Житомирі польська громада є третьою за чисельністю і складає близько 4,9% - 13,894 тис. осіб. Особливо активною взаємодія міської влади з польською громадою була за останній рік. Через культурне єднання ми йдемо до єдності громад. Важливо також налагодити економічні, ділові стосунки, взаємовигідні для обох сторін і наповнювати нашу дружбу реально зробленими справами», - зазначив міський голова В. Дебой.

Обидві сторони зацікавлені у реалізації інвестиційних проектів у Житомирському регіоні, зокрема, в проекті східного партнерства в рамках європейської програми енергозбереження.

 

В Україні цю посаду Г. Літвін займає з червня 2011 року. Історик за освітою пан Літвін зацікавлений у співпраці з Житомирщиною, оскільки його наукова праця була про дослідження структури власності в Житомирському районі XVIIст. і тому йому особливо приємно завітати в наш регіон. 

 

 

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове