Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 481484
Прогноз погоди
До Житомира завітала делегація Російської Федерації
1 грудня 2011 року 14:56

Сьогодні, 1 грудня, до м. Житомира з офіційним візитом завітали Голова Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Валентина Матвієнко, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та парламентська делегація Ради Фендеральних Зборів Російської Федерації, у складі якої і Наздвичайний та Повноважений Посол Російської Федерації в Україні, Спеціальний Представник Президента Російської Федерації з розвитку торговельно-економічних відносин в Україні Михайло Зурабов.

Під час зустрічі із головою обласної державної адміністрації Сергієм Рижуком, головою обласної ради Йосипом Запаловським, Житомирським міським головою Володимиром Дебоєм гості обговорили стан співробітництва Житомирської області з Російською Федерацією, окреслили шляхи подальшої співпраці між двома країнами в різних галузях.

Як зазначила Валентина Матвієнко, останніми роками активно почали розвиватися інтеграційні процеси між Україною та Росією. Цьому свідчення – покращення показників економічної співпраці між державами (30% товарообороту України спрямовано на Росію, а нинішній рік став рекордним по торгово-економічних відносинах).  Тому ці процеси необхідно і надалі підтримувати. Житомирщина ж у цьому напрямку має хороший потенціал. Адже область є лідером за багатьма показниками в Україні. «Я впевнена, що на Україну чекає світле велике майбутнє. І ми вам того щиро бажаємо», – мовила Голова Ради федерації Федеральних Зборів Російської Федерації.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підтримує інтеграційні процеси між державами: «Візит в України Валентини Матвієнко є свідченням того, що Україна в повному обсязі відновила політичний діалог з Російською Федерацією. Якщо ж уважніше проаналізувати наші потенціали та можливості, я впевнений, можна буде активізувати співпрацю між Житомирщиною та суб´єктами Російської Федерації. На рівні парламентів ми будемо робити все, щоб міжрегіональне співробітництво розвивалося».

Про необхідність такої співпраці наголосив і голова облдержадміністрації Сергій Рижук: «Співпраця України з Росією – це не тільки Київ-Москва, а й Житомир-Смоленськ».

Візит делегації з Російської Федерації не завершився лише офіційною зустріччю. Гості відвідали також Музей космонавтики у м. Житомирі.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare