Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 52
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481529
Прогноз погоди
Кількість випадків травматизму невиробничого характеру зменшилась
16 квітня 2009 року 16:45
У місті Житомирі протягом 2008 р. зареєстровано 17 тис. 502 випадки невиробничого травматизму, в яких постраждали 17 тис. 551 чол., з них загинули – 253 чол.

«Незважаючи на зменшення на 27% кількості випадків травматизму невиробничого характеру в порівнянні з 2007 роком, ситуація у сфері профілактики невиробничого травматизму залишається досить напруженою», - зазначили члени ради з питань безпеки життєдіяльності населення.

На засіданні ради з питань безпеки життєдіяльності населення під головуванням заступника міського голови Ігоря Гундича розглядалося питання про заходи щодо попередження невиробничого травматизму, підвищення ефективності навчання населення правилам безпеки життєдіяльності.

Велика кількість потерпілих отримали травми внаслідок випадкових падінь – 8612, що становить майже 50% від загальної кількості. При цьому найбільша кількість травмованих приходиться на зимові місяці.

Залишається значною кількість постраждалих внаслідок отруєнь, особливо недоброякісною алкогольною продукцією. Протягом 2008 року внаслідок отруєнь недоброякісним алкоголем померло 29 осіб.

Протягом минулого року в дорожньо-транспортних пригодах загинули 23 особи.

Майже на 20% в порівнянні з 2007 роком зросла кількість випадків травматизму серед дітей віком до 14 років, в тому числі і під час навчально-виховного процесу.

З метою активізації роботи з попередження невиробничого травматизму, підвищення ефективності навчання населення правилам безпеки життєдіяльності, рішенням ради затверджено комплексний план заходів щодо проведення серед населення міста масово-роз’яснювальної роботи з питань дотримання правил безпеки життєдіяльності та профілактики нещасних випадків.

Керівникам виконавчих органів міської ради, Житомирського міського управління ГУ МНС України в області, Житомирського РЕМ, ВАТ «Житомиргаз», житлово-будівельних кооперативів та ОСББ рекомендовано організувати виконання заходів плану в підлеглих підприємствах, установах, організаціях та серед населення міста.

Прес-служба Житомирської міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare