Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 489663
Прогноз погоди
Володимир Дебой: про святкування Дня міста
6 вересня 2011 року 14:13

9-11 вересня в Житомирі пройдуть святкові заходи з нагоди відзначення 1127-ї річниці від дня заснування міста. Прес-конференція міського голови саме із приводу організації та святкування Дня міста відбулася сьогодні, 06 вересня, у прес-центрі міської ради.

Цьогорічні святкові заходи, як зазначив міський голова Володимир Дебой, орієнтовані на всіх житомирян, а головною метою Дня міста є відродження любові до рідного міста, патріотизму. Саме на це орієнтована більшість новинок загальноміського свята.  «Ми щиро хочемо, щоб свято було дійсно загальноміським. А тому намагалися підготувати програму відпочинку, яка б підійшла кожному житомирянину: від маленької дитини до людини старшого віку, залучивши до святкових заходів населення міста різних всіх категорій та різних уподобань», – сказав керівник міста.

Разом із тим, – наголошує міський голова, –  цьогоріч відійшли від багатьох уже звичних заходів (як-то святкова хода містом, деякі виставки). Натомість  збережено ті традиційні заходи, які користуються найбільшою популярністю у День міста (парад дитячих візочків, краєзнавчі екскурсії, бал молодят). Крім того,  на житомирян та гостей міста чекає багато несподіваних новацій. Серед них – Свято гурманів, Свято Хліба, святковий парад ретро-автомобілів, Арт-майданс, Шоу велетнів, лицарські турніри, святковий концерт.

Як повідомила секретар міської ради Наталія Леонченко, не зважаючи, на недостатню кількість коштів, передбачених міським бюджетом на організацію Дня міста (а це лише 120 тис. грн.), свято в Житомирі пройде гарно, із багатьма цікавими, новими та традиційними заходами. Адже за попередніми підрахунками бюджет свята становитиме близько півмільйона гривень. «Ми безмежно вдячні  меценатам, благодійникам, підприємцям, житомирянам, які фінансово допомагають в організації свята», – звернулася до всіх, хто доклав зусиль до проведення Дня міста Наталія Леонченко, а також додала, що  повна програма святкування розміщена на офіційному сайті міської ради. Для цього створено спеціальну рубрику «День народження міста», в якій кожен знайде точну програму святкування, а також детальні описи найважливіших і основних заходів.

Отож, цьогоріч програма святкування Дня міста орієнтована на всіх. Так, вже з 9.30 год. 10 вересня після параду візочків на маленьких житомирян чекає справжня країна дитинства. На майдані ім. С.П. Корольова до вечора триватиме свято для дітей, яке включає театралізоване шоу, свято морозива, безкоштовні лотереї, естафети, конкурси, мильне шоу, різноманітні атракціони, костюмовані фотосесії.

І для дітей, і для дорослих цього дня на розі вулиць Михайлівської та Лятошинського поціновувачі української кухні та кухні інших народів зможуть про дегустувати національні страви під час свята гурманів «Калейдоскоп смаків» та скуштувати шматочок 50-кілограмового святкового короваю на святі хліба «Жито для миру».

Для більш активних людей проходитимуть концертні та конкурсні програми на літній естраді парку та відпочинку ім. Ю.Гагаріна, гала-концерт на майдані Соборному за участю зірок українського шоу-бізнесу (ВІА «Капріччо», «Кабер-бенд «Атей», команди КВК «Девченки из Житомира», Віктора Павліка, «Red Raven and Spanish Boy Band» Шоу «Ді-джеїв», Музичний феєрверк).

Новинкою для міста стане і Святковий парад ретро-автомобілів та незвичайного транспорту, який курсує о 12.30 год. від кінотеатру «Жовтень» по вул. М.Бердичівська – В.Бердичівська – Театральна – майдан Перемоги – майдан Соборний.

Цікаво і вже традиційно для міста проходитиме Бал молодят у середньовічному стилі «І древнє і сучасне – єднає все любов».

Для людей старшого віку у неділю, 11 вересня, з 18.00 год. на літній естраді «Ракушка» міського парку культури  та відпочинку ім. Ю.Гагаріна виступатимуть популярні ВІА 80-х («Самоцветы», «Кобза», «Плай», «Стожари», «Еоліка», «Древляни»). Традиційно о 22.00 тут буде  святковий салют.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare