Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 490373
Прогноз погоди
"Срібна Вежа" відкрита для житомирян
11 червня 2011 року 19:22

11-12 червня у Житомирі проходить Міжнародний фольклорний фестиваль "Срібна Вежа". Сьогодні ж на урочисте відкриття заходу завітали Житомирський міський голова Володимир Дебой, заступник голови обласної адміністрації Віктор Балюрко та представники іноземних делегацій: посол Королівства Норвегія Олов Берстад, радник посольства республіки Польща Даріуш Гурчиньскі, почесний консул республіки Польща в Житомирі Юрій Водерацький, міністр посольства республіки Литва Марюс Януконіс, генеральний консул республіки Польща у Вінниці Криштоф Швідерек, почесний консул народної республіки Бангладеш Світлана Шевченко, представник міністерства закордонних справ Японії Осаму Мідзутані.

 

Звертаючись до гостей та присутніх житомирян Володимир Дебой зазначив: "Сьогодні ми раді вітати побратимів, гостей, які привезли свою культуру, звичаї, підтверджуючи таким чином дружбу між Україною та сусідніми державами, і готові до співпраці. Житомир – місто гостинне і завжди раде вітати гостей, культурні заходи та економічну співпрацю".

 

Так, міський голова висловив сподівання, що такі культурні стосунки незабаром переростуть в економічні: "Саме про це ми домовляємося із консулами, з послом Норвегії. Адже обмін культурними традиціями, взаємовигідна економічна співпраця лише посилять дружбу між народами".

 

Кращі танцювальні та хорові колективи України, Польщі, Литви, Японії та Бангладеш представляли житомирянам цього дня культурні набутки своєї країни. За древню слов'янською традицією житомиряни зустрічали гостей із хлібом-сіллю в знак поваги, дружби та пошани.

 

Нагадаємо, що головне дійство свята – Гала-концерт та церемонія урочистого закриття фестивалю – відбудеться завтра, 12 червня, о 18.00 в Житомирському обласному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

 

 

 

 

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare