Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5576
візитів всього: 490588
Прогноз погоди
Володимир Дебой: ветеранів потрібно берегти!
7 травня 2011 року 13:55
6 травня, напередодні Дня Перемоги в Житомирському обласному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги керівники області та міста вітали ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Але не всі учасники бойових дій, очевидці подій 1941-1945 років за станом здоров'я  змогли прийти на святковий концерт. Тому багато хто із них отримали вітальні листівки-трикутнички від міського голови Володимира Дебоя та  вітання особисто.

Так, цього дня міський голова Володимир Дебой із радником Тамарою Олійник та заступником Олександром Бочковським завітали до генералів часів Великої Вітчизняної війни Ємельянова Анатолія Єгоровича та Семенова Степана Яковича, щоб привітати їх із наступаючим святом.

"Сьогодні я мав честь привітати ветеранів-легенд Житомира. Це люди святі, люди щедрої великої душі, які не тільки відстояли свободу, а й відбудували державу. Саме завдяки тим, хто героїчно повстав проти фашизму, ми сьогодні живемо. Живемо у мирі та злагоді.  На жаль, багато хто із ветеранів за станом здоров'я цього дня не змогли піднятись на сцену та отримати квіти. Тому ми завітали до них, щоб побажати міцного здоров'я та святкувань Днів Перемоги ще впродовж  багатьох років", – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Радник міського голови Тамара Олійник привітала генералів: "Ви – жива історія нашого міста. Ваша робота є неоціненною. Тому ми бажаємо Вам і подальшої такої ж генеральської витримки та молодої душі на багато років".

Ємельянов Анатолій Єгорович – 1917 року народження. В 1940 році закінчив Ленінградське артилерійське училище. Під час війни – командир батареї, дивізіону, начальник штабу артилерійської бригади. Після війни навчався у військовій академії, служив командиром полку, бригади, заступником командира дивізії, начальником ракетних військ і артилерії 8-ї танкової армії  у м.Житомирі. Генерал-майор. Учасник звільнення м.Житомира. Нагороджений двома орденами Червоного Прапора, двома орденами Червоної Зірки, орденом Вітчизняної війни І та ІІ ступенів, орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня. Звання “Почесний громадянин міста Житомира” присвоєне в 1993 році.

Семенов Степан Якович – 1924 року народження, ветеран Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, інвалід війни І групи, генерал-лейтенант у відставці. На фронтах Великої Вітчизняної війни з 1942 року. Брав участь у бойових діях у складі Центрального та ІІ Українського фронтів. Двічі поранений. У період з 1979 по 1985 роки брав участь у бойових діях в Демократичній Республіці Афганістан. Почесний голова ради обласної організації ветеранів. Має нагороди: 3 ордени «Червоної Зірки»; орден «Вітчизняної війни» І ст.; орден «За службу Батьківщині» ІІІ ст.; орден «Богдана Хмельницького» І, ІІ, ІІІ ст.

Кожен із нас може відчути тепло цих великих Людей, побачити їх сльози радості. Потрібно лише не забувати про них і належно цінувати подароване ними нинішньому поколінню мирне життя. "Таким людям потрібно вклонятись, пам’ятати їх і берегти", – зазначив Володимир Дебой.


 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare