Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 50
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 476648
Прогноз погоди
Прийнято Програму розвитку Житомира
14 квітня 2011 року 18:26

14 квітня відбулася ІV сесія Житомирської міської ради VІ скликання.

Основне питання, винесене на розгляд депутатів – Програма економічного і соціального розвитку міста Житомира на 2011 рік. 
Дана Програма спрямована на забезпечення економічного зростання, стабільності у роботі господарського комплексу міста, задоволення освітніх, культурних потреб житомирян.

Під час короткого брифінгу в перерві сесії, міський голова Володимир Дебой повідомив, що за І квартал 2011 року міський бюджет перевиконано на понад 2 млн. грн.. «Однак ці кошти спрямовані на погашення заборгованості за минулі роки, яка на сьогоднішній день становить понад 12 млн. грн.», – зазначив міський голова.

Що ж до розвитку комунального господарства, то Володимир Дебой наголосив, що міська влада підтримуватиме насамперед ті будинки, мешканці яких готові створити ОСББ, а отже – і  ставати відповідальними власниками свого житла. Таким чином кошти міського бюджету будуть направлені туди, де люди готові йти на співфінансування. У плани на 2011 рік міської ради входить і співфінансування встановлення енергозберігаючих склопакетів у школах, чого раніше не робили, а всі витрати покривали за кошти батьківського комітету.

Губернатор області Сергій Рижук, який був присутній на сесії міської ради, зазначив, що Житомирська обласна адміністрація також підключилася до обговорення та підтримки програми розвитку Житомира. Разом із тим Сергій Рижук закликав депутатів міської ради більш активно долучатися до проблемних питань міста, зокрема ремонтування ліфтів, купівлі міського електротранспорту, реконструювання музичних шкіл та закладів освіти. Міський голова Володимир Дебой підтримав губернатора, додавши, що у місті повинні проводитись депутатські слухання і навчання.

Програма економічного розвитку передбачає і унормування зовнішнього вигляду історичних місць міста. Йдеться передовсім про Замкову гору, що є символом міста. «Ми плануємо створити благодійний фонд міста Житомира. І вже сьогодні є меценати-підприємці, які готові виділити 300 тис. грн. на реконструкцію Замкової гори», – повідомив міський голова.

До історичних будівель належить також і приміщення міської ради, збудоване на поч. ХVІІІ ст. Нині воно потребує капітального ремонту. Адже ще у 2008 р. був розроблений проект ремонтування, проведено тендер і частково розпочато роботи. Із цього приводу Володимир Дебой зазначив: «Контроль фінансів на ремонтування приміщення міської ради має бути повністю забезпечений і проводитися прозоро. З цією метою буде створена тимчасова контрольна комісія, яка перевірить кошторис».

Більш детально ознайомитися із Програмою економічного і соціального розвитку міста Житомира на 2011 рік ви можете на сайті Житомирської міської ради.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare