Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 477191
Прогноз погоди
Житомир приймав Ковальську весну
4 квітня 2011 року 10:30
Ковальська весна розпочалася у Житомирі голосно, весело та масово. Так, 3 квітня 2011 року майстри ковальського ремесла з усієї області привезли свої найкращі роботи, щоб представити на огляд житомирянам.

Та не лише ковані вироби можна було побачити на виставці, що проходила вчора впродовж усього дня. Ковальська весна дала змогу жителям і гостям міста ознайомитися із процесом виробництва залізних речей – виробів мистецтва.

"Таким чином ми можемо подарувати місту свято. Ковальськими молоточками та маленькими вогнищами хочемо запалити вогонь у серцях людей та прикликати весну", – зазначила організатор акції «Ковальська весна» Наталія Іванова.

За словами Наталії Іванової, це дійство – лише маленька репетиція, адже влітку у Житомирі відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль ковальського мистецтва.

Так, житомиряни цього дня відчули дух ковальського молоту та побачили старовинні українські кузні. Але крім цього, всі присутні мали змогу стати свідками справжніх лицарських турнірів. Це також були тренування історичного бою. "Великий лицарський турнір проходитиме під селом Левків з 29 квітня по 02 травня. У змаганнях братимуть участь представники не лише  усієї України, а й Росії та Молдови", – додав Святослав Антонюк, голова військово-історичного клубу.

Організатор акції "Ковальська весна" Наталя Іванова подякувала Житомирській міській раді, а особливо меру міста Володимиру Дебою, а також керуючому справами Петру Кудряшову, заступнику міського голови Миколі Боровцю; Житомирській обласній адміністрації – голові обласної адміністрації Сергію Рижуку, заступникам губернатора Ігорю Орлову та Віктору Балюрко за постійну підтримку та надану можливість проведення загальноміського свята.





 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare