Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477021
Прогноз погоди
Відбувся круглий стіл «Можливі шляхи вирішення проблеми безпритульних тварин у місті»
10 грудня 2010 року 14:14
Відбувся круглий стіл «Можливі шляхи вирішення проблеми безпритульних тварин у місті»

   За дорученням міського голови Володимира Дебоя 9 грудня 2010 року в прес-центрі міської ради було проведено круглий стіл з питань поводження з безпритульними бродячими тваринами, зокрема – собаками. 
   Головував на засіданні заступник міського голови Микола Боровець. Були присутні також секретар міської ради Наталія Леонченко, начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Півоварова, керівники установ, які так, чи інакше причетні до вирішення питання та представники громадських організацій. Основною метою зібрання було напрацювання дієвих підходів щодо вирішення цієї нагальної проблеми.
   За словами М. Боровця, проблема безпритульних тварин у Житомирі є дуже гострою й потребує негайного вирішення. Це першочергове завдання для міста. Його виконання було одним з пунктів передвиборчої програми В.Дебоя.
   Проблема бродячих собак актуальна не лише для Житомира, але й для всієї України. При цьому більш-менш дієвих шляхів її вирішення наразі немає у жодному місті нашої країни.
    М. Боровець зазначив, що він повністю поділяє точку зору громадських організацій, основним напрямком діяльності яких є захист тварин, й запевнив, що міська влада не прагне вирішити проблему шляхом тотального знищення безпритульних тварин. Разом з тим, громадськість міста стурбована станом справ з бездоглядними тваринами. До міськвиконкому надходить велика кількість скарг з цього приводу. Особливо непокоїть перебування таких тварин на території шкіл та дитячих садків.
    Тому, на переконання заступника місткого голови, проблему необхідно вирішувати комплексно, максимально поєднуючи всі прийнятні підходи. Треба консолідовано працювати у цьому напрямку з громадськими організаціями й проводити ґрунтовну інформаційну роботу серед мешканців міста.
Одним з варіантів вирішення проблеми є створення притулку для бродячих тварин, - зазначив М. Боровець. При цьому, на території такого закладу повинні бути створені декілька пунктів зі стерилізації бродячих тварин. Як переконаний М.Боровець, притулок для бродячих тварин необхідно створювати однозначно.
За попередніми даними, на ці цілі у бюджеті Житомира на 2011 рік планується передбачити 100 тис. грн. Однак лише цим зняти проблему не вдасться, - бродячих собак агресивної поведінки, які кусають людей та псують їх майно, з явними ознаками хвороби («чумка», «стригучий лишай» тощо) необхідно нейтралізувати шляхом евтаназії. Іншого виходу немає.
Як повідомила начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова, ще одним способом вирішення проблеми є біостерилізація тварин. Сьогодні цим займаються спеціалісти ветеринарної клініки «Багіра».
   Повністю підтримала М.Боровця секретар міської ради Наталія Леонченко. За її словами на разі немає потреби розширювати базу існуючих центрів по стерилізації. Необхідно створювати притулок з відповідною стерилізаційною базою. Разом з цим, як зазначила Н.Леонченко, влада сама не впорається з цим завданням – просто не вистачить коштів міського бюджету. Тому секретар міської ради закликала громадські організації внести свій вклад у цю справу. Зокрема, це може бути робота волонтерів по догляду за тваринами у притулку та збір коштів на будівництво самого притулку та на утримання тварин, що в ньому перебуватимуть.
   Завершуючи роботу у форматі круглого столу М.Боровець запропонував громадським організаціям подати свої пропозиції по вирішенню проблеми до 15 грудня поточного року для того, аби вже 23 грудня на засіданні виконкому міської ради можна було прийняти виважене й збалансоване рішення щодо вирішення проблеми   з безпритульними тваринами.

Управління по зв’язках з громадськістю




Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare