Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 489098
Прогноз погоди
Пам’ять людська. Її праця і розум прикрашали землю квітами
18 листопада 2010 року 15:14
Пам’ять людська . ЇЇ праця і розум прикрашали землю квітами.

Минув рік, як пішла з життя прекрасна людина - Ніна Опанасівна Мірошніченко. Вона широко знана не лише в Україні, а й на просторах країн СНД і навіть в далекому зарубіжжі. Бо її праця і розум прикрашали землю квітами.
Ім’я цієї чудової жінки - селекціонера добре відоме квітникарям, особливо тим, хто любить вирощувати гладіолуси, лілії та іриси. Ніна Опанасівна не просто любила квіти - вона їх творила, плекала, виводячи сотні нових сортів, щоб подарувати людям нову гаму краси.
За свою невтомну творчу працю вона була нагороджена багатьма високими відзнаками - як вітчизняними, так і міжнародними, серед яких медалі, дипломи, Почесні грамоти, премії. Так, в 2007 році у Франції на престижному Міжнародному конкурсі „Франкіріс” їй було присуджено за ірис „Солов’їна ніч” Золоту медаль і першу премію Філіпа де Вільморена.
Ніна Опанасівна була всебічно освічена, обдарована та інтелігентна. Вона дуже любила музику, літературу, живопис, що знаходило своє відображення в назвах виведених нею нових сортів квітів, серед яких ірис „Анатолій Солов’яненко ”, гладіолус „Рицар Музики”, присвячений видатному естонському співаку Георгу Отсу, „Полонез Огінського”, „Королева Чардаша” та багато інших з поетично-гармонійними назвами.
До Ніни Опанасівни в Житомир приїздило багато селекціонерів, щоб порадитись з нею, обмінятися досвідом. Всі, хто спілкувався з цією надзвичай привабливою і красивою жінкою, відзначали її доброзичливість, бажання допомогти словом і ділом, поділитися своїм творчим доробком. А був він таким же щедрим, як було довгим її земне життя (Ніна Опанасівна прожила 95 років).
В річницю смерті Мірошніченко Ніни Опанасівни всі, хто знав її і співпрацював з нею, з вдячністю схиляють голови перед пам’яттю цієї прекрасної людини, яка лишила по собі на нашій планеті Земля розмаїття квітів, переливши в них своє велике серце, свою любов до життя і людей.
Розквітаючи на присадибних ділянках, в садах, на газонах і клумбах, ці квіти будуть пробуджувати в людях прекрасне і світле, сіяти в їхніх душах Добро, Мир і Любов.


Житомирський міський голова, виконавчий комітет, міська рада та
група товаришів.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare