Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 489075
Прогноз погоди
«Компетентність та фаховість у вирішенні питань – запорука ефективної роботи» - В. Дебой
13 листопада 2010 року 11:18
 11 листопада 2010 року відбулося засідання комісії міськвиконкому з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат за участю міського голови, членів комісії, запрошених. На порядок денний винесено питання щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати КВЖРЕПів, комунального підприємства по експлуатації штучних споруд, КП «Житомирська госпрозрахункова стоматологічна поліклініка».

         В ході заслуховування інформації фахівців профільних управлінь та керівників комунальних підприємств з’ясовувалися причини виникнення заборгованості та шляхи подолання цієї проблеми. Зокрема, виявилось, що діючі тарифи не приведені у відповідність до собівартості наданих послуг. Рішення міськвиконкому про введення граничних тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій для окремих КВЖРЕПіві було призупинено міським головою, що привело до необхідності виділення дотацій з міського бюджету. Тарифи для ОСББ та відомчого житла, які були затверджені вчасно, дали можливість працювати без збитків.

         Збільшення заборгованості по заробітній платі в жовтні поточного року також пов’язано з тим, що при нарахуванні заробітної плати відбулося приведення у відповідність її до розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої Законом України «Про Державний бюджет на 2010 рік». Станом на 01.11 2010 року не виконання міським бюджетом доходів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів складає 10,7 млн. грн.

Оплата населенням комунальних послуг на сьогодні покращилася і знаходиться на рівні 91,8 %. Однак, органи виконавчої служби не вживають дієвих заходів впливу щодо виконання судових рішень з погашення заборгованості населення за комунальні послуги. За пропозицією міського голови В.Дебоя було б доцільним налагодити співпрацю з виконавчою службою у цьому напрямку.

Начальник КВЖРЕП №3 Загребельний А.І. звернув увагу на таку складову заборгованості як заборгованість по розрахунках  Державного бюджету за пільги та субсидії, що вже має тенденцію до зменшення. КВЖРЕПи сьогодні також позбавлені можливості використовувати плату за оренду комунального майна.

Міський голова Володимир Дебой наголосив, щоб перейти від констатації проблеми до її вирішення, зокрема заборгованості необхідно, в першу чергу, злагоджена робота всіх структурних підрозділів, компетентність і фаховість у вирішенні питань, персональна відповідальність та взаємовигідна співпраця міської влади з Обласною державною адміністрацією. 

Управління по зв'язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare